Notícies i actualitat

La Fundació de Discapacitats, Càritas, Ashome i l’Obra Social “la Caixa” ajunten esforços per ajudar col·lectius vulnerables a trobar feina

Data : 23/11/2012

El president de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca, Santiago Tadeo, ha firmat avui un conveni de col·laboració amb el president d'Ashome, Joan Melis, amb el director de l'Àrea de Negoci de “la Caixa” a l'Illa, Omar Esteban, així com amb la secretària general de Càritas Diocesana, Tònia Florit, per aconseguir un doble objectiu: fomentar la integració laboral de col·lectius amb dificultats per accedir a una feina i permetre a les empreses menorquines dur a terme programes de responsabilitat social empresarial.

Aquesta col·laboració per a la contractació de persones en risc d'exclusió social es durà a terme en el marc del programa Incorpora de l'Obra Social "la Caixa" amb l'objectiu que la iniciativa es pugui implantar en el major nombre possible d'empreses agrupades en l‘Associació Hotelera de Menorca. La voluntat és concretar un model d'intermediació que es converteixi en un referent com a eina de cohesió social.

Els col·lectius beneficiaris són joves en situació de vulnerabilitat, aturats de llarga durada, dones víctimes de la violència de gènere, persones immigrades, persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial i exreclussos, entre d''altres grups socials.

Entre les actuacions a realitzar destaquen la prestació d'informació i assessorament especialitzat per part d’Incorpora Menorca a les empreses associades a Ashome sobre subvencions i ajudes a la contractació i creació de treball i altres avantatges per contractar persones amb especials dificultats d'inserció, així com, en els casos que es requereixi, prestació de l'assessorament corresponent en relació amb formació específica per a la qualificació dels treballadors contractats o per contractar.

Incorpora Menorca rebrà de la Confederació Empresarial la descripció dels perfils professionals corresponents als llocs de treball oferts i les condicions de contractació. A continuació realitzarà la preselecció de les persones candidates que consideri idònies per als llocs de treball oferts per l'empresa, sent aquesta última qui determinarà la seva admissió o no en el procés de selecció.

Incorpora Menorca realitzarà un seguiment de la inserció laboral de les persones proposades en els centres de treball de l’Associació Hotelera de Menorca prestant serveis d'assessorament, suport en l'adaptació al lloc de treball i seguiment després de la contractació laboral.

Per la seva banda, l’Associació Hotelera de Menorca col·laborarà en la difusió entre els socis que conformen la confederació empresarial dels beneficis d'aquesta col·laboració, i la manera de participar en aquest programa.

Per la seva part, el president del Consell ha destacat la necessitat d'establir sinergies entre l’administració i el sector privat per fomentar la cohesió i la responsabilitat social. Tres usuaris del programa Incorpora de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca han estat presents en la firma d’aquest conveni en companyia de la consellera de Benestar Social, Aurora Herráiz.

Maó, 23 de novembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Conveni
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS