Notícies i actualitat

El Consell Insular inicia les obres per solucionar de forma definitiva els problemes d’inundació que pateixen el pas subterrani de Son Vilar i les cases d'alguns veïns

Data : 22/11/2012

El Departament de Carreteres del Consell Insular de Menorca ha iniciat aquest dilluns les obres necessàries per solucionar de forma definitiva els problemes d’inundació que pateixen el pas subterrani de Son Vilar i, per extensió, els habitatges d'alguns veïns.

Segons va explicar el batle des Castell en el seu moment als responsables d’aquesta conselleria insular, es tracta d’un problema que es dóna en aquesta urbanització des Castell des de fa ja nou anys, aproximadament, quan es va construir el pas subterrani que permet als veïns de la zona creuar amb seguretat la carretera que uneix Maó amb es Castell.

I és que, des d’aquella data, cada vegada que plou amb una intensitat mitjana es veu inundat el pas subterrani, ja que es dóna la circumstància que la urbanització de Son Vilar està ubicada sobre un vessant que desguassa cap a la carretera.

L’equip de govern insular anterior hi va instal·lar unes bombes i una canalització amb l’objectiu de conduir l’aigua de la pluja cap a un camí rural annex; però, lluny de solucionar el problema, el cabal d’aigua va anar a parar fins a dues cases ubicades a la zona del Fonduco, amb la consegüent inundació de la planta baixa d'ambdós edificis durant els dies de pluja, la qual cosa els fa inhabitables.

Conscient de la situació gràcies a la informació i les reunions mantingudes amb l’equip de govern des Castell, el Departament de Carreteres del Consell Insular ha iniciat aquesta setmana els treballs per instal·lar una canonada que desguassarà en terrenys municipals per gravetat i sense haver d’utilitzar bombes, que de fet presentaven avaries contínuament. El termini previst per executar les obres és d’un mes.

«Amb aquestes obres intentarem solucionar aquesta situació, i especialment els problemes que pateixen alguns veïns d’aquesta urbanització des de ja fa nou anys», explica el batle des Castell, Lluís Camps. Per la seva part, el conseller de Carreteres, Luis Alejandre, ha mostrat la seva satisfacció de poder col·laborar amb aquest municipi.

Maó, 22 de novembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS