Notícies i actualitat

La Fundació BBVA col·labora amb el Consell Insular de Menorca en la restauració ambiental d'Ets Alocs

Data : 16/11/2012

La Fundació BBVA col·labora de forma desinteressada amb la Conselleria de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca per ajudar a regenerar ambientalment la zona d'Ets Alocs, a Ferreries, i per açò, gairebé mig centenar de persones, entre treballadors d'aquesta entitat bancària i els seus familiars a l'illa, han participat avui en una jornada de voluntariat.

En el marc del programa estatal Boscos BBVA, la Fundació BBVA es va posar en contacte amb l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular per posar-se a la seva disposició en alguna acció de voluntariat per a l'Illa.

Des de l'Agència Reserva de Biosfera es va estimar que aquesta petició podria ser aprofitada per col·laborar amb el projecte de regeneració de la zona d'Ets Alocs, ja que està a punt de finalitzar. A més, hi ha previstes una sèrie d'actuacions de sensibilització i conscienciació social sobre la importància de la restauració ambiental. En aquest sentit, ja s'han organitzat cinc accions de voluntariat, de les quals aquesta serà la primera a Ets Alocs.

Cal recordar que aquesta actuació que desenvolupa el Consell Insular està emmarcada en el projecte Life + Reneix, una iniciativa que va començar al març d'enguany i que juntament amb la del Pas d'en Revul, també a Ferreries, tenen per objectiu recuperar ambientalment zones degradades de Menorca.

La jornada de voluntariat d'avui ha consistit bàsicament en la plantació d'espècies vegetals pioneres amb l'objectiu de regenerar les zones afectades que constituiran la base per a una posterior implantació natural de la vegetació permanent, i en la retirada de restes de construccions il·legals, que dificulten precisament el procés de regeneració vegetal.

Per la seva banda, la fundació BBVA cobreix el cost del trasllat de voluntaris fins a Ets Alocs, a través de l'empresa Jeep Safari Menorca, de la compra de planta viva, procedent del viver de Càritas i del Gob, i dels guants de treball. Per la seva banda, el Consell Insular ha aportat les eines de treball, el material de difusió, el servei de recollida de residus d'obra, així com l'equip tècnic que ha coordinat aquesta jornada.

El conseller de Medi ambient, Fernando Vilallonga, vol agrair públicament a la Fundació BBVA el seu gest altruista en aquesta qüestió, “perquè entre tots, administració i societat civil, hem de cuidar l'entorn natural d'aquesta Illa”.

El conseller Vilallonga recorda que en 2013 es compleix el 20 aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera i que aquest any ha estat nomenada Seu Internacional de les Reserves de Biosfera Illes i Zones Costanera en Desenvolupament Sostenible.

Maó, 16 de novembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS