Notícies i actualitat

El Govern de les Illes Balears presenta a Menorca el Programa Joves Qualificats, que beneficiarà a 58 joves i suposa una inversió de 947.000 euros

Data : 05/10/2016

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, acompanyat del director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, i del conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, ha presentat aquest matí al Consell Insular de Menorca les darreres mesures del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) en matèria d’ocupació: el Programa Joves Qualificats, el Pla de Desenvolupament Econòmic Local (AODL) i el Programa de Formació Dual a Sectors Estratègics.

El Programa Joves Qualificats del SOIB Jove, que permetrà la contractació de 393 desocupats a Balears i compta amb un pressupost de 7.700.000 euros, beneficiarà a un total de 58 joves de Menorca i suposa una inversió de 947.000 euros a l’illa. Aquesta iniciativa es dirigeix a un col·lectiu que pateix unes dificultats laborals particulars: joves desocupats, fins a 29 anys, amb carrera universitària o estudis de grau superior de Formació Professional que no tenen experiència professional en el seu àmbit d’estudis.

D’aquesta manera, Ajuntaments i consells insulars contractaran joves desocupats amb un alt nivell de formació perquè tinguin una primera experiència professional a un lloc de treball relacionat amb els seus estudis mentre perceben un salari. L’objecte és millorar la seva ocupabilitat futura per trobar oportunitats laborals de qualitat i de major remuneració, en adequació al seu nivell d’estudis.

Negueruela també ha presentat el Pla de Desenvolupament Econòmic Local, a través del qual el SOIB contractarà un total d’11 Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODLs) que es distribuiran per tots els municipis de Menorca, amb l’objectiu d’impulsar polítiques d’ocupació i de dinamització de l’activitat econòmica des de l’àmbit local i en adequació a les necessitats particulars de cada territori. El Pla suposa una inversió de 292.000 euros a Menorca i de 1.700.000 al conjunt de Balears, el que possibilitarà la creació d’una xarxa de 64 AODL a tota la Comunitat.

Els agents seran responsables de dissenyar i desenvolupar accions que s’adaptin a les especificitats de cada municipi, afavorint així el desenvolupament econòmic del seu territori, i redirigint i executant projectes que millorin la seva productivitat i competitivitat. Una altra de les missions dels tècnics serà la de col·laborar en la promoció i implementació de les polítiques d’ocupació que desenvolupa el SOIB, a més de fomentar l’ocupació i la formació per a la generació de l’activitat empresarial i la dinamització del comerç de proximitat.

Per últim, el conseller ha presentat el Programa de Formació Dual a Sectors Estratègics, una aposta del SOIB Jove per dur la formació a les empreses de sectors industrials emergents (nàutica, TICs) o consolidats (bijuteria, calçat, moble...), així com en comerç i hostaleria. El programa té un pressupost de 9.000.000 d’euros a Balears i preveu la contractació de joves desocupats, menors de 30 anys, que aprendran un ofici mentre tenen un contracte de feina remunerat i obtenen un títol de formació que millori les seves oportunitats d’ocupació.

Amb aquesta convocatòria –oberta a empreses i centres de formació acreditats-, a més de formar treballadors en una professió de futur, l’objectiu és millorar el capital humà de les empreses per incrementar la seva productivitat i competitivitat, així com diversificar i millorar el model econòmic de Balears.

Les mesures presentades donen continuïtat a altres mesures desenvolupades per la Conselleria en matèria d’ocupació a Menorca com el Programa Públic de Contractació (Garantia Juvenil, Programa 30 i Visibles), amb 127 beneficiaris i 1.437.000 d’euros d’inversió, o “Beques d’Èxit de Retorn a la Formació”, amb 180 beneficiaris i 215.000 euros de pressupost a l’illa. En total, 376 menorquins es beneficiaran de les polítiques d’ocupació del SOIB, que inverteix a Menorca gairebé 3 milions d’euros l’any 2016.


Maó, 5 d’octubre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS