Notícies i actualitat

Reunió del Ple del Consell de Serveis Socials de l'Illa de Menorca

Data : 04/10/2016

Avui s'ha reunit el Ple del Consell de Serveis Socials de l'Illa de Menorca, òrgan de participació presidit per la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, i integrat per representants de les diferents administracions i entitats vinculades a la xarxa de serveis socials de l'illa.

La reunió ha comptat amb l’assistència del director general de Planificació i Serveis Socials del Govern de les Illes Balears, Andreu Horrach; a més de la consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez. Entre els temes tractats, Horrach ha subratllat l'avaluació de la situació de la demanda i recursos de la xarxa de dependència, i la nova de Cartera Bàsica de Serveis Socials Autonòmica 2017-2010, a la qual el Consell Insular ha presentat al·legacions. La mateixa inclou nous serveis destinats a col·lectius específics, com són el de persones amb discapacitat física, persones amb diagnòstic de salut mental i joves extutelats. Com a novetat també cal destacar la inclusió de la prestació de Renda Social Garantida i l'ampliació del perfil de les persones perceptores.

En el marc de la reunió també s'ha exposat la situació de l'acollida als refugiats i dels avantatges que permet la concertació social, regulada per la modificació de la llei de serveis socials, per establir línies més estables de col·laboració amb les entitats i poder oferir nous recursos i serveis per atendre les necessitats de diferents col·lectius.

Per part del Consell Insular de Menorca, s'ha informat de la tasca iniciada en la redacció de la cartera bàsica insular i dels indicadors pel diagnòstic social que s'estan elaborant amb la col·laboració de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM). Així mateix, s'han comentat l'estat actual dels projectes d'ampliació del centre d'atenció a la Infància i l'ampliació del servei residencial Trepucó per atendre a persones amb discapacitat intel·lectual amb trastorn de conducta.

D’altra banda, en el marc del Pla Insular de suport a les famílies, s'ha fet esment de la voluntat de col·laborar amb les entitats que gestionen les borses d'aliments per tal de completar les aportacions amb productes frescos, i s'ha valorat el projecte pilot de menjadors escolars duit a terme aquest estiu a Maó i que, pel seu bon resultat, es preveu ampliar a tots els municipis el proper estiu.


Maó, 4 d'octubre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS