Notícies i actualitat

Mig centenar d'alumnes del Cap de Llevant visiten l'itinerari botànic del projecte LIFE+RENEIX al Pas d'en Revull

Data : 16/11/2012

Dos grups de primer d'ESO d'estudiants -57 alumnes- de l'IES Cap de Llevant de Maó han pogut conèixer avui, divendres, gràcies a les explicacions dels tècnics de l'Agència Reserva de Biosfera del Departament de Medi Ambient, la importància dels itineraris botànics del pas d'en Revull, al barranc d'Algendar.

La creació d'aquests itineraris botànics és una altra de les actuacions que duu a terme l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, en el marc del projecte europeu LIFE+RENEIX. Fins ara s'han creat dos itineraris botànics entorn al barranc d'Algendar.

El primer, a la zona del pas d'en Revull, al camí Reial de Ferreries, zona de gran valor ecològic on el projecte ha desenvolupat diverses actuacions de restauració del camí consistents en construcció de murs de paret seca, restauració d'empedrats, col·locació de barreres d'ullastre i plantació d'espècies arbòries típiques del barranc. Ara l'actuació s'ha culminat amb la instal·lació de cartells interpretatius que ajuden el visitant a conèixer les espècies vegetals típiques del barranc i alguns dels seus hàbitats més singulars.

El segon itinerari botànic se situa aquest cop a Ciutadella, dins la finca pública des Torretó, que alberga també una casa de colònies. Aquest itinerari està pensat per ser un complement a les estades educatives que s'hi realitzen i com a valor afegit per als visitants. En aquest cas, l'itinerari botànic és complementari al del pas d'en Revull, perquè se situa a la part alta del barranc, damunt la plataforma calcària, i alberga així altres espècies vegetals i comunitats típiques del paisatge agroforestal en mosaic típic de l'illa.

Aquests itineraris han estat dissenyats per sensibilitzar la població local sobre la riquesa de la biodiversitat present a moltes zones de la Xarxa NATURA 2000 de la nostra illa. Els continguts dels cartells han estat elaborats per l'equip tècnic del projecte i, a més, els cartells tenen la particularitat d'haver estat realitzats per un artesà arader local emprant llenya d'ullastre.

De manera complementària a la instal·lació d'aquests itineraris botànics, s'han organitzat visites guiades de grups escolars d'ESO i batxillerat, que tenen com a finalitat explicar la importància ecològica de les comunitats vegetals, així com donar a conèixer les plantes més comunes, singulars o emblemàtiques que es troben durant el recorregut. Per al present curs, fins al moment s'han rebut sol·licituds d'11 grups només del programa Salut Jove del CIM. Durant el curs passat, van realitzar la visita al pas d'en Revull 13 grups de diferents instituts de l'illa.

“Està clar que hem de fer accions per regenerar zones degradades, però també és important conscienciar i explicar als més joves la importància i la necessitat d'aquestes actuacions”, explica el conseller de Medi Ambient, Fernando Villalonga.

Maó, 16 de novembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS