Notícies i actualitat

Representants del Cabildo de Lanzarote visiten Menorca amb motiu de la celebració del 23è Aniversari de la declaració de les dues illes com a Reserva de Biosfera

Data : 03/10/2016

El 8 d’octubre de 1993, les illes de Menorca i Lanzarote van ser declarades per la UNESCO Reserves de Biosfera. De cara al 25è aniversari d’aquesta declaració, el Consell Insular de Menorca i el Cabildo de Lanzarote han iniciat un treball conjunt per estrènyer els llaços de col·laboració i l'intercanvi d’experiències.

En el marc d’aquesta col·laboració, els propers 6 a 8 d’octubre, el Conseller de Cultura del Cabildo de Lanzarote, Óscar Pérez, i el tècnic de medi ambient de la mateixa institució, Francisco Fabelo, visitaran Menorca per desenvolupar un seguit de reunions i activitats.

L’interès principal d’aquesta visita és el desig per part del Cabildo de Lanzarote de conèixer de primera mà l’experiència de l’Institut Menorquí d’Estudis: la seva història i trajectòria, els aspectes organitzatius, el règim de finançament, les activitats en curs i la seva funció social i difusió. Lanzarote no té fins ara una entitat similar, i el Cabildo de l’illa canària considera l’IME com un referent a tenir en compte per posar en marxa una institució acadèmica, científica i cultural.

Per açò, durant la jornada del 7 d’octubre els representants de Lanzarote duran a terme dues sessions de treball amb diversos membres de l’IME i del Consell Insular, durant les quals, a més de treballar els aspectes generals de l’IME, s’abordarà de manera específica l’experiència de l’OBSAM i l’actual treball de les Directrius Estratègiques de Menorca (DEM), sobre les quals el Cabildo de Lanzarote també ha manifestat el seu interès.

Durant aquesta visita també es mantindrà una reunió amb el Conseller de Projecció Econòmica i Ocupació del Consell Insular de Menorca, Miquel Company, per analitzar el treball institucional de promoció del producte local, com a eina de sostenibilitat en el marc de la Reserva de Biosfera.

L’acte públic commemoratiu del 23è aniversari de la Reserva de Biosfera de Menorca tindrà lloc el divendres 7 d’octubre, a les 19:30h a la sala de plens del Consell Insular, i consistirà en una taula rodona, amb el títol “Menorca i Lanzarote davant els reptes d’una reserva de biosfera”. L’acte serà presentat per la Presidenta del Consell, Maite Salord, i a la taula rodona hi participaran Javier Ares, Conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera de Menorca, Óscar Pérez, Conseller de Cultura de Lanzarote, Francisco Fabelo, tècnic del Cabildo de Lanzarote, i la moderació de Miquel Truyol, director insular de medi rural i marí del Consell Insular de Menorca.

El dissabte 8 d’octubre s’ha organitzat la jornada “Alimentació com a eix de la sostenibilitat. Parlem de les polítiques alimentàries a Menorca”, que se celebrarà a Sa Granja, i que comptarà amb la participació de les entitats signants l'any 2015 de la Declaració de Mongofra “Gastronomia i producte de Menorca”, de cara a concretar l’adhesió de Menorca al Pacte de política alimentària urbana de Milà. El tècnic del Cabildo de Lanzarote, Francisco Fabelo, també participarà en aquesta jornada.

Per donar a conèixer amb més detall els objectius de la col·laboració entre Menorca i Lanzarote, i en particular d’aquest viatge, ambdues institucions oferiran una roda de premsa aquest dijous, 7 d’octubre, a les 11:00 a Can Victori, seu de l’Institut Menorquí d’Estudis.


Maó, 3 d’octubre de 2016.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS