Notícies i actualitat

Temes tractats a la reunió de batles d'aquest mes:

Data : 15/11/2012

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, defensa que la Institució Insular continuï ajudant els més necessitats a través del Fons Menorquí de Cooperació. Així ho ha posat damunt la taula a la reunió de batles que ha tingut lloc avui a la seu de Maó d'aquesta Administració.

En aquest sentit, el president Tadeo respecta l'autonomia municipal sobre aquesta qüestió, però ha volgut deixa clar el “compromís social” del Consell Insular respecte els més vulnerables. “Precisament ja vam augmentar el pressupost de Benestar Social de 2012 en més d'un 4% i tot i que encara no tenim tancat el de 2013, el que sí que podem avançar és que hi haurà partida insular per al Fons Menorquí de Cooperació”.

Tadeo argumenta aquest posicionament en la trajectòria de 25 anys d'història del Fons Menorquí prestant la seva col·laboració en diferents causes. “De fet, la mateixa Menorca ha estat beneficiada per part d'Europa amb els diferents fons europeus de cooperació. Per aquesta regla de tres, si volem ser ajudats, també hem de voler ajudar els que menys tenen”, conclou el president insular.

Santiago Tadeo és conscient que la situació econòmica actual obliga “ja no només a les administracions, sinó també al sector privat i a les mateixes famílies a prioritzar les seves inversions i precisament una de les nostres prioritats és la solidaritat”.

En altre dels punts, la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, ha proposat arribar a un consens amb els diferents municipis per pactar i planificar un calendari d'esdeveniments turístics destacats, que puguin servir per crear producte turístic i així poder atreure visitants a Menorca al llarg de tot l'any.

De la mateixa manera i també amb l'objectiu d'arribar a acords amb els ajuntaments, la consellera Cabrera pretén que no només Menorca, com a destinació turística, es pugui beneficiar de la promoció de l'anunci del possible agermanament amb Long Beach Island dins d'un projecte comú amb tots els municipis.

També s'ha donat compte del conveni de col·laboració en matèria d'interoperabilitat telemàtica entre les administracions públiques de les Balears, iniciativa que té per objectiu la simplificació documental que empreses i particulars es veuen obligats a entregar en qualsevol procediment administratiu.

Pel que fa a educació, la consellera Maruja Baíllo ha explicat l'acord entre l'equip de govern del Consell Insular i l'oposició per destinar 70.000 euros del conveni del SAEI a beques de 0-3 anys (60.000 euros) i a les escoles de música (10.000 euros).

Respecte l'educació de persones adultes, un estudi realitzat pels tècnics de la Conselleria insular de Cultura, Patrimoni i Educació demostra que durant el curs escolar 2012-2013 s'està pagant la mateixa quantitat econòmica que durant el curs 2011-2012 a l'empresa encarregada de prestar aquest servei quan el nombre d'alumnes ha disminuït en 400 persones. En aquest sentit, Maruja Baíllo ha demanat idees i aportació econòmica als municipis per ajudar a finançar aquests estudis.

Maó, 15 de novembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS