Notícies i actualitat

Els accidents laborals entre els treballadors públics de Menorca ha disminuït un 12,14% des de l'any 2009

Data : 15/11/2012Els accidents laborals entre el personal públic -tant del Consell Insular com dels vuit ajuntaments de Menorca- han disminuït un 12,14%, respecte l'any 2009, en el còmput global d'aquest índex de sinistralitat.

Conscients de la importància del coneixement i de la prevenció dels riscos laborals i, per tant, del augment de les possibilitats de reduir la taxa d'accidents en el lloc de feina en les administracions públiques, la setmana passada el Comitè del Servei Insular de Seguretat i Salut Laboral va donar el vist-i-plau a la pròrroga del conveni del servei, amb el vist i plau dels diferents ajuntaments. Aquesta eina té per objectiu principal millorar les condicions de treball i l'entorn laboral dels empleats públics.

“Per complir aquest objectiu cal seguir dos principis: primer de tot escoltar el que proposa el propi treballador i és que no es pot millorar sense la seva participació. I en segon lloc, s'han de dissenyar totes les actuacions en funció de les necessitats de cada corporació i col·lectiu”, explica la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons. Aquesta pròrroga es debatrà al proper Ple insular el dia 19 del present mes, a proposta de l'equip de govern del Consell de Menorca.

El Servei Insular de Seguretat i Salut Laboral afecta tots els treballadors públics i, especialment, els col·lectius amb certes peculiaritats com són, per exemple, els bombers, policies locals, veterinaris, personal d'atenció a la drogodependència, serveis socials o brigades, ja siguin municipals, de carreteres o de espais públics (com per exemple les de camí de cavalls).

Pel que fa als grups que fan feina amb tasques assistencials, destaquen els centres de del Geriàtric de Maó, la Residència de Gent Gran i Trepucó o els que operen als serveis familiars municipals. També el personal amb feines administratives i/o d'atenció al públic es pot beneficiar d'aquest servei, respecte dolències posturals i visuals, principalment.

“Per tant, comptar amb personal especialitzat en la prevenció de riscos laborals suposa un valor afegit perquè amb més coneixement sobre com evitar certs perills i dolències podem donar un millor servei a la societat i amb menys cost per part de la Seguretat Social”, explica la consellera Pilar Pons.

Maó, 15 de novembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS