Notícies i actualitat

16 persones de Menorca cursen els estudis dels tallers ocupacionals de Jardineria i d'Atenció Sociosanitària a Persones Dependents

Data : 09/11/2012

La vicepresidenta Pilar Pons i la directora general del SOIB han visitat avui l'alumnat de Sa Roqueta / Els tallers tenen una durada de mig any i en acabar els alumnes obtindran un certificat de professionalitat

Avui, divendres, la vicepresidenta i consellera de Treball del Consell Insular de Menorca, Pilar Pons, juntament amb la directora general del SOIB, Xesca Ramis, han visitat el Taller d'Ocupació d'Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions que s'imparteix a Sa Roqueta, a Ciutadella, per tal de conèixer de primera mà el desenvolupament d'aquesta acció així com la impressió dels alumnes que en són beneficiaris.

I és que el dia 2 d'aquest mes el Consell Insular de Menorca va posar en marxa aquest taller i un altre de jardineria, que té lloc a Sa Granja, a Maó, gràcies a la seva aprovació per part del SOIB en la darrera convocatòria de tallers d'ocupació per a les Balears.

Aquestes iniciatives suposen rebre formació remunerada durant sis mesos i el cost per cada taller és de 98.000 euros, finançats en un 94% per part del SOIB i la resta pel Consell Insular de Menorca. El nombre d'alumnes per cada taller és de vuit, més un professor i una coordinadora de suport. En acabar aquesta formació, l'alumnat obtindrà un certificat de professionalitat, “la qual cosa els obrirà portes a l'hora d'incorporar-se al mercat laboral”, explica la vicepresidenta Pilar Pons.

Els alumnes i treballadors han estat derivats des del SOIB i els escollits han superat una entrevista personal realitzada per dos membres del Consell Insular i un representant del Servei d'Ocupació autonòmic. Els requisits eren ser desocupat/ada de llarga durada (més de dotze mesos) o desocupat/ada que dins el període dels darrers 12 mesos hagués treballat com a màxim tres mesos, així com també adequació al lloc de feina.

De fet, cal remarcar que la formació en atenció sociosanitària a persones dependents en institucions serà obligatòria a partir de 2015 per poder fer feina en el sector sociosanitari, per la qual cosa “aquest taller té un valor afegit important”, segons la directora del SOIB.

"Des del Consell de Menorca vam considerar molt interessant l'oportunitat de poder oferir aquests tallers d'ocupació i per açò hi vam presentar aquests dos projectes, que han tingut molt bona acceptació. El nostre compromís com a institució insular és continuar treballant per donar més oportunitats formatives, i així obrir més portes als beneficiaris a l'hora d'incorporar-se al mercat laboral", afirma la vicepresidenta del Consell, que també demana als alumnes “que s'impliquin i que aprofitin fins al darrer dia aquesta oportunitat”.
Per la seva part, la directora general del SOIB ha felicitat els alumnes. “Es tracta d'una bona oportunitat per formar-se en sectors en què pensam que hi ha possibilitats importants de trobar llocs de feina en acabar”.

Atur

Així mateix, durant la visita de la directora general del SOIB, també s'ha duit a terme una reunió de feina interna amb el Consell de Menorca, en què la vicepresidenta ha traslladat a la representant del SOIB la preocupació per les altes xifres d'atur a Menorca, i la necessitat de treballar en polítiques actives d'ocupació per pal·liar aquesta situació.

També han pogut tractar les actuacions que es duran a terme al llarg de l'any 2013. Per la seva part, la directora general del SOIB ha estat receptiva davant les peticions del Consell de Menorca i ha reiterat la seva voluntat de fer feina conjuntament i mantenir el contacte habitual que es té entre el SOIB i aquesta institució.

El contracte de Formació Dual, donat a conèixer per l'Administració central ahir mateix, també va ser objecte de comentaris positius, ja que es tracta d'una eina que pretén millorar la formació fent-la més professional i més propera amb les pràctiques d'empresa, com es fa en altres països com ara Alemanya. Precisament aquests alumnes dels tallers d'ocupació de Menorca es beneficien d'un contracte de formació.

Maó, 9 de novembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS