Notícies i actualitat

El Consell Insular ja cerca solucions al novembre als problemes d'aparcament de Favàritx els mesos d'estiu

Data : 09/11/2012

Responsables del Departament de Mobilitat i Projectes del Consell Insular de Menorca es van reunir ahir, dijous, amb representants de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear, del Parc Natural de s'Albufera des Grau, de la Demarcació de Costes de l'Administració central, així com també amb els titulars de les propietats privades incloses a Favàritx, amb l'objectiu d'explorar ja solucions al problema d'aparcament i circulació que pateix aquesta zona especialment durant els mesos d'estiu.

I és que el Departament de Mobilitat i Projectes ha rebut informes de la Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers demanant una actuació urgent en aquesta zona, amb una secció de carretera de només cinc metres d'amplada, amb una intensitat elevada de visites i circulació, especialment en temporada alta, i amb nombrosos cotxes aparcats als laterals de la carretera.

Des del Departament de Mobilitat s'explica que aquesta situació “caòtica” provoca que sempre que es creuen dos vehicles a la carretera un dels dos s'hagi de decantar molt cap al lateral, en alguns trams amb un fort desnivell. A més, açò impossibilita el pas d'ambulàncies o camions de bombers, de major amplada, cosa que en el cas d'emergència conduiria a un col·lapse de la zona.

Les actuals zones d'aparcament es troben o bé en zona privada o bé en domini públic. També la carretera presenta desnivells importants que podrien provocar accidents aparatosos en cas de caiguda de vehicle.

Totes aquestes circumstàncies han motivat que el Departament de Mobilitat hagi començat a fer feina per posar ordre en un espai en el qual convergeixen responsabilitats de fins a deu administracions diferents i que des de 2003 va ser integrat al Parc Natural de s'Albufera des Grau.

“No podem esperar a l'arribada de l'estiu per afrontar aquesta situació. És ara, el novembre, quan, amb calma però sense pausa, hem de primer analitzar la situació i després plantejar les possibles solucions amb l'objectiu d'estar preparats als mesos forts de la temporada turística”, explica el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre.

Per tant, a la reunió d'ahir va quedar clar que cal arribar a un equilibri entre la protecció d'un entorn de gran valor paisatgístic i natural i la seguretat per a residents i visitants, especialment en temporada alta, que és quan hi conflueix més circulació.

Des de Mobilitat s'agraeix públicament a totes les administracions i propietaris privats afectats el suport i col·laboració per trobar una solució a aquesta situació.

Maó, 9 de novembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS