Notícies i actualitat

La bona acollida del menjador escolar d’estiu a Maó empeny al Consell al fet que el projecte sigui una realitat el 2017 a la resta d’ajuntaments de l’illa

Data : 30/09/2016La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, i la regidora de Serveis Socials i Àmbit Socioeducatiu de l’Ajuntament de Maó, Laia Obrador, han fet balanç avui matí del projecte pilot de menjador d’estiu engegat el passat 1 de juliol al centre Mateu Fontirroig.

La posada en marxa d’aquest menjador escolar, durant els mesos de juliol i agost, ha tingut un doble objectiu:

- Donar un servei a la ciutat de Maó per a totes les famílies que durant els mesos d’estiu treballen i han de conciliar vida laboral i familiar.

- Garantir la cobertura de les necessitats d’alimentació infantil durant l’estiu, un cop finalitzat el període lectiu, amb l’objectiu de prevenir possibles situacions de dèficit alimentari en infants.

La valoració per part de Consell Insular de Menorca i Ajuntament de Maó és del tot positiva, per la qual cosa la consellera Cabrisas ha anunciat la intenció del departament de Benestar Social i Família que aquest projecte sigui també una realitat, l’any 2017, a la resta dels municipis de l’illa.

El cost del menjador d’estiu ha estat de 20.159,70 euros per tal de donar cobertura a 50 beques durant el mes de juliol i 50 més durant l’agost. El projecte comporta un servei afegit de transport públic, el cost del qual oscil·la entre els 7.000-7.500 euros.

Durant els mesos de juliol i agost s’han tramitat 144 beques pel servei (81 el juliol i 63 l’agost). En total s’han beneficiat d’aquestes beques 83 participants, ja que hi ha hagut fillets i filletes que han tingut beques durant els dos mesos. D’aquestes, 100 són atorgades pel Consell Insular de Menorca, i les 44 restants per l’Ajuntament de Maó.

El fet que a més participessin fillets i filletes no becades ha fet que durant l’estiu s’arribessin a puntes (sobretot el juliol) d’aproximadament un centenar d’usuaris. De fet, la capacitat del menjador és de 100 infants, el perfil dels quals -per edats- ha estat durant aquesta primera prova pilot d’entre 3 a 14 anys.

Pel que fa al servei de transport, finalment es va decidir la posada en marxa de dues rutes d’autobús (zona nord i zona sud-est) per tal d’adequar-se a les necessitats de les diferents entitats.

En general, les entitats han valorat molt de manera satisfactòria la iniciativa alhora que han subratllat l’efectivitat del servei d‘autobús.

Maria Cabrisas i Laia Obrador han agraït l’efectivitat de les persones responsables del menjador, la implicació de les entitats que han col·laborat juntament amb l’Administració en el servei d’autobús, així com la professionalitat de l’equip tècnic de treballadors socials i educadors que han fet possible l’èxit d’aquesta primera experiència pilot.

“Des del Consell Insular donarem tot el suport tècnic i econòmic que calgui per a arribar a cobrir des de l’administració més propera (en aquest cas els ajuntaments) les demandes de la ciutadania”, ha afegit la consellera.


Maó, 30 de setembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS