Notícies i actualitat

El Consell Insular numera les fites del Camí de Cavalls per tal de facilitar els possibles rescats

Data : 31/10/2012

La propera setmana quedaran senyalitzades amb una numeració les 2.852 fites que conté el Camí de Cavalls. Aquesta actuació es fa amb l'objectiu primer de facilitar la localització de possibles usuaris d'aquesta ruta de senderisme que s'hagin perdut i, ensems, per reduir al màxim el temps del rescat.

Amb aquest sistema que s'aplicarà cada fita durà pintada el número del tram amb dos dígits i, a baix, la numeració correlativa que li correspon dins cada un dels vint trams que formen el Camí de Cavalls.

És a dir, que en cas de necessitat n'hi haurà prou de donar els cinc dígits de cada fita perquè els serveis d’emergències sàpiguen on acudir. Sense descartar altres aplicacions, com ara concretar llocs de trobada o tenir constància dels punts recorreguts, l’equip de govern del Consell Insular de Menorca ha volgut prioritzar la rapidesa de les intervencions per a la localització i l'evacuació d’emergències.

A més, cadascuna d’aquestes marques tindrà la corresponent referència geogràfica i de GPS. D’aquesta forma, tots els serveis de l’illa, Guàrdia Civil, Policia Nacional, policies locals, bombers, Ibanat i Emergències (112), tindran automatitzada la situació de cadascuna de les fites, les rutes més ràpides per poder arribar-hi i la possible necessitat d’haver d’utilitzar un helicòpter en llocs de difícil accés.

“El fet de pintar números a les fites és un petit detall, però molt important a la vegada, perquè permetrà augmentar de forma abismal la rapidesa en les actuacions de rescat”, explica el conseller de Cooperació Local, Juanjo Pons, que insisteix en la “tranquil·litat que també representarà per als usuaris, tant turistes com residents, ja que fins i tot se’ls podrà guiar per telèfon en conèixer la seva localització exacta".

Patrocinadors
Simultàniament a aquesta iniciativa, l’equip de govern insular començarà a l’hivern els treballs de reposició de desperfectes i dels senyals arrencats que s’han produït durant l'estiu arran d'accions incíviques, difícils de controlar. “Sobre aquest punt també agraïm les mostres de suport i els suggeriments de molts ciutadans que s’han preocupat per millorar el Camí de Cavalls”, explica el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre.

En aquest sentit, l’equip de govern del Consell estudia la possibilitat de trobar patrocinadors per a certs trams, amb l’objectiu de coresponsabilitzar la societat menorquina en la cura del Camí de Cavalls.

Maó, 31 d'octubre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS