Notícies i actualitat

Visita d'avaluació de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial per part d'un tècnic de l'ICOMOS

Data : 28/09/2016

Entre els dies 15 i 20 d'aquest mes, un representant de l'ICOMOS es va desplaçar fins a Menorca per avaluar in situ la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

Es tracta d'una nova passa en el procés encetat el 2010, quan el Consell Insular de Menorca va iniciar els tràmits per presentar a la UNESCO la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial. De llavors ençà s’ha treballat en la redacció de l’expedient per presentar la nostra candidatura a aquesta institució i s’ha donat a conèixer la riquesa arqueològica de l’illa entre menorquins i visitants. En aquest moment la candidatura es troba a la seva recta final, ja que es resoldrà el juny del 2017.

L'avaluació d'aquest tècnic d'ICOMOS es traduirà en un informe que serà tingut en compte pel comité encarregat de la valoració final. Aquesta visita d'avaluació, per tant, forma part d'un procés molt més ample i en el qual hi ha implicats molts altres experts, de forma que la valoració que faci el tècnic que ha visitat Menorca durant aquests dies no és en absolut definitiva. Val a dir que el resultat d'aquesta avaluació és estrictament confidencial, de forma que només es revelarà a l'informe que l'expert enviarà a ICOMOS durant les pròximes setmanes. La identitat de l'avaluador, un arqueòleg europeu expert en prehistòria i megalitisme, constitueix també una informació confidencial, donada l'especial naturalesa i la importància de la seva missió.

Durant els cinc dies que ha durat la visita d'avaluació, l'expert d'ICOMOS ha visitat una selecció dels 32 jaciments que es presenten a la candidatura, així com el Museu de Menorca i l'exposició «L'illa dels Talaiots», actualment muntada a la sala del Roser (Ciutadella). Ha estat acompanyat en tot moment per tècnics del Servei de Patrimoni del Consell Insular i del Ministeri de Cultura, així com per les persones encarregades de la redacció de l'expedient de la candidatura, que s'han encarregat d'explicar-li els jaciments visitats i respondre a totes les seves preguntes.

A l'informe que redacti l'avaluador s'hi podran reflectir mancances o aspectes a millorar en l'expedient o la presentació dels monuments, en cas que en detecti. Aquests aspectes s'hauran d'esmenar, per part del Consell Insular, durant els propers mesos. 

Maó, 28 de setembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS