Notícies i actualitat

Els touroperadors francesos reforçaran l'operativa amb Menorca l'any 2017

Data : 23/09/2016

Bones notícies a l’IFTM Top Resa de París. La Fundació Foment del Turisme de Menorca, present a la fira, ha constatat l’interès creixent que desperta l’illa al mercat francès. Les bones dades de la present temporada, que han superat amb escreix els nombres de l’any passat i les previsions més optimistes -d’abril a agost han arribat 44.621 francesos mentre que l’any passat van arribar 35.994 d’abril a octubre-, seran previsiblement millorades l’any 2017. Els principals touroperadors francesos han assegurat als responsables de la fundació que l’any que ve mantindran i, fins i tot, reforçaran la seva aposta per Menorca. És el cas del grup Karavel, des de finals de l’any passat propietari també de FRAM i de Plein Vent, que augmentarà la seva operativa amb la incorporació de Promovacances, la marca número 1 a França en venda d’estades turístiques per Internet. També Look Voyages ha manifestat la seva intenció de consolidar la seva presència a l’illa. Com a mostra, aquest any han augmentat un 27% les places comercialitzades quan la previsió apuntava a un 15%. Per a l’any que ve anuncien ja un increment d’un 5%. Aquesta decisió la prenen després de veure que Menorca ha estat una de les destinacions més valorades pels seus clients. TUI i Thomas Cook també han assegurat la seva aposta per Menorca de cara a l’any que ve, si bé no han avançat xifres.

Cal assenyalar que els operadors turístics francesos acostumen a iniciar l’operativa durant el mes d’abril, com han fet enguany, el que suposa un important al·licient per a la indústria turística menorquina. La fundació considera el mercat francès estratègic per diversos motius, sent la diversificació i la desestacionalització dos dels més importants.

Per a la presidenta del Consell i de la fundació, Maite Salord, estem davant d’unes “dades positives que confirmen el mercat francès com un dels més rellevants per a Menorca en els propers anys”. “Tenim molt clar que hem d’apostar per aquells mercats que entenen i valoren les nostres fortaleses, allò que ens diferencia i, en conseqüència, allò que ens fa més competitius com a destinació turística”, assenyala. Confiança en la destinació A la satisfacció dels turistes que han visitat els darrers anys l’illa, determinada en gran part per l’oferta dels serveis i l’entorn, s’ha de sumar la conflictivitat d’alguns països de l’arc mediterrani, que impulsa la seguretat com un indicador a tenir cada vegada més en compte. En aquest sentit, els touroperadors han advertit que la manca de confiança en aquestes destinacions persisteix entre els francesos –segons la informació facilitada, el turista francès tarda de 4 a 5 anys a recuperar-la.

Tot i això, la fundació mantindrà les accions promocionals a França per assegurar la penetració en aquest mercat i incentivar la demanda. Per dur-les a terme comptarà amb la col·laboració de l’OET de París. La seva directora, Elena Valdés, ha valorat molt l’esforç fet aquests darrers anys i ha animat la fundació a persistir en aquesta línia per millorar els resultats. El volum i la naturalesa de les accions es decidirà al sí del Consell Executiu de la fundació.

Maó, 23 de setembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS