Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta la campanya informativa per a la recuperació del Consell de la Joventut de Menorca i l’inici de la segona fase d’elaboració del Pla Menorca Jove

Data : 23/09/2016El conseller de Joventut del Consell Insular de Menorca, Miquel Company, ha presentat avui la campanya informativa per a la participació en la posada en marxa i recuperació del Consell de la Joventut de Menorca, així com l’inici de la segona fase d’elaboració del Pla Menorca Jove.

El conseller ha explicat que ambdós processos són dues prioritats de l’àrea de Joventut per aquest mandat atès que “un dels objectius prioritaris és tornar a posar als i les joves al capdavant dels esforços de l’Administració insular”. Company ha destacat que les prioritats passen per “recuperar la participació activa i donar veu als joves i impulsar la seva autonomia personal i una necessària implicació en el desenvolupament de l’illa a nivell general, però també, com no pot ser d’altra manera, recuperar espais de trobada, debat i diàleg per tal de dissenyar polítiques amb adequació i realisme a les seves necessitats, dificultats i demandes”.

“Ambdós processos vénen marcats per uns anys durant els quals les polítiques de joventut no han estat una prioritat quant a la participació activa d’aquest col·lectiu tan important, un fet que suposa recuperar la confiança perduda”, ha afegit el conseller.

La campanya que inicia la institució insular sorgeix rere un any de treball i diàleg amb entitats, joves i altres administracions públiques. En aquest sentit, l’INJOVE és estaló fonamental per tal de dur aquesta acció a terme, una acció que compta amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears en el marc de la Conferència Sectorial en matèria de Joventut de les Illes Balears on s’ha treballat en el nou Drecret de creació del Consell de la Joventut de les Illes Balears, el qual està en procés d’elaboració i en el qual el Consell Insular de Menorca participa de manera activa.

José Carbonell, director insular de Joventut, ha afirmat que “hem d’intentar reduir les barreres per tal que la veu de tots els i les joves s’escolti a les institucions”. Així, des de Menorca “iniciem una campanya que, sota el hashtag #menorcaesjove, té com a objectiu ser una crida a la participació i protagonisme dels i les joves en la recuperació del Consell de la Joventut de Menorca”.

La campanya tindrà una distribució d’àmbit insular. Mandi Seguí, coordinadora de l’INJOVE, ha explicat que s’ha realitzat una edició inicial de 50 cartells i 5.000 flyers, que es distribuiran a tots els punts d’informació juvenil, casals de joves i a tots els punts mòbils juvenils instal·lats en els centres educatius de l’illa.

PLA MENORCA JOVE

Pel que fa a l’objectiu d’elaboració del Pla Menorca Jove, Miquel Company ha senyalat que “a més d’estar recollit a la legislació vigent en matèria de Joventut, aquest pla cerca propiciar la participació de la joventut en el desenvolupament social, polític, econòmic, territorial, ambiental i cultural de Menorca.

José Carbonell ha dit que, en aquest sentit, s’han definit dues fases per a l’elaboració del Pla, la primera de les quals correspon a l’anàlisi i diagnòstic de la realitat en matèria de Joventut a Menorca. Una tasca encomanada a l’OBSAM, que està finalitzant l’informe d’estudi que servirà de base per a la segona fase de dinamització del procés d’elaboració i redacció del Pla Menorca Jove. Tot acomplint a la Llei 10/2006.

La segona fase ve marcada per la coordinació, diàleg i treball impulsant la col·laboració interinstitucional i de coordinació entre les diferents administracions, institucions i entitats que, de forma directa o indirecta, puguin actuar sobre la matèria i garantir la participació de les associacions juvenils i dels mateixos joves en general.

El calendari d’aquesta fase respon a un període de cinc mesos durant el qual hi haurà un procés de col·laboració interinstitucional per a l’elaboració, seguiment i avaluació del Pla Menorca Jove; l’inici de processos participatius i creació de meses tècniques de treball en els diferents àmbits que desenvoluparà el pla; i la contractació de l’equip que durà terme la dinamització del procés d’elaboració i redacció del Pla Menorca Jove, per al qual avui mateix es publicarà al web del Consell Insular de Menorca una oferta de contracte menor com a procediment de contractació de l’equip de dinamització del procés.


Maó, 23 de setembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS