Notícies i actualitat

Ajudes en matèria d’actuacions de voluntariat en l’àmbit de la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 18/09/2016

El Consell Insular de Menorca, a través de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, ha aprovat una línia d’ajudes amb l’objecte de donar suport a les associacions de Menorca per realitzar programes de voluntariat relacionats amb la declaració de l’illa de Menorca com a Reserva de Biosfera. Els ajuts s'emmarquen en el Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular de Menorca per a l'any 2016.

El voluntariat és una de les perspectives més actives i profundes de participació ciutadana, i neix de la responsabilitat personal d'implicació en el benefici de la comunitat i la millora del medi on vivim. I, precisament, aquesta participació social a través de la societat civil organitzada, és fonamental en un territori declarat Reserva de Biosfera. I, precisament per aquest motiu, aquests ajuts tenen l'objectiu d'involucrar activament a la ciutadania en la Reserva de Biosfera.

Poden ser objecte de subvenció les accions de voluntariat promogudes per entitats sense ànim de lucre i inscrites en el registre d’associacions, que contribueixin als principis de la declaració de Reserva de Biosfera en els àmbits socioeconòmic, ambiental i cultural. En particular, es valoraran especialment les accions que treballin: en la neteja del litoral, en la recuperació dels béns de patrimoni cultural i etnològic, en la millora dels hàbitats naturals, del medi ambient urbà, en accions que facilitin l'accés públic i recuperació de camins, i en actuacions que promoguin la inclusió social i la igualtat d'oportunitats de col·lectius desfavorits.

Les ajudes es van publicar al BOIB de dissabte 17 de setembre i les entitats que estiguin interessades en presentar sol·licituds ho podran fer fins dimarts 28 de setembre.

Maó, 18 de setembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS