Notícies i actualitat

L’Escola del Llatzeret, un referent per al debat sobre els reptes de la salut pública

Data : 19/09/2016

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, ha inaugurat aquest matí la XXVII edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca en un acte acadèmic que ha comptat amb la presència de representants de totes les administracions i institucions públiques que fan possible aquest encontre acadèmic que enguany aplega un total de 750 participants. Es tracta de l’edició històrica d’una convocatòria d’èxit que té el Llatzeret del port de Maó com espai de referència per al debat i la reflexió sobre salut pública, segons ha destacat la presidenta, qui ha agraït també l’esforç de totes les persones que col·laboren i fan possible aquesta cita anual.

El Consell Insular, a través de la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, ha manifestat també la voluntat de l’equip de govern d’ampliar la durada, el contingut i els serveis a disposició d’una Escola que s’ha convertit en tot un referent nacional i internacional. “És una Escola que està fent escola”, ha dit el vicerector de la UIB Antoni Aguiló. Per a la directora de Salut Pública del Govern balear, Maria José Ramos, l’Escola és el “far en el àmbit en la salut pública”, un referent en temes de participació comunitària i resolució de desigualtats.

La vicerectora de la UIMP, Montaña Cámara, ha recordat el compromís d’aquesta institució amb l’Escola des de fa més de deu anys col·laborant, enguany, en l’organització del curs magistral càrrec del Dr. Simon Chapman, professor emèrit de l’Escola de Salut Pública de la University of Sidney. La UIMP recupera, també el vessant cultural d’edicions anteriors amb l’organització d’una exposició sobre “Jóvenes refugiados. Salir del exilio” que es podrà visitar a Maó i Ciutadella i que anirà acompanyada d’un seguit d’activitats educatives i de sensibilització per a tota la població.

A l’acte inaugural també hi ha assistit la directora de la Escuela Nacional de Sanidad del Instituto de Salud Carlos III, Pilar Aparicio, una institució que dóna suport a l’Escola com espai d’encontre i de reflexió sobre vells i nous reptes a resoldre en matèria de salut pública. La confluència de persones per a compartir idees i lligams és també un aspecte que ha destacat el director de l’Escola de Salut Pública de Menorca, Esteve Fernández, durant la roda de premsa posterior a l’acte inaugural. A més de destacar l’èxit de convocatòria i la gran resposta que ha tingut el programa acadèmic de la present edició, ha assegurat que el format innovador i participatiu és també un aspecte singular. El programa, de fet, es defineix a partir de les propostes acadèmiques que es presenten i que el Consell Acadèmic s’encarrega de valorar. “L’Escola és una setmana màgica, esperada i desitjada per a moltes persones” ha afegit Fernández.

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, en qualitat de president de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) ha volgut recordar que l’Escola neix de la pròpia institució gràcies a l’encert que van tenir persones com el ja desaparegut Josep Miquel Vidal, essent l’activitat “més estimada i més esperada i que més esforços i dedicació requereix al llarg de tot l’any”.
A més de l’èxit de participació, tots els representants institucionals han remarcat que l’Escola tracti temes tant d’actualitat com és la crisi dels refugiats a Europa amb una taula rodona que tindrà lloc aquest dijous dia 22 a les 20 hores a al seu del Consell Insular de Menorca.

Durant tot el matí, el Llatzeret ja acull nombrosos participants als 12 cursos i les 13 trobades que es celebraran durant tota la setmana i fins els proper dilluns dia 26.

Maó, 19 de setembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS