Notícies i actualitat

I Jornada divulgativa del projecte Starlight a Menorca

Data : 16/09/2016

Les reserves i les destinacions turístiques Starlight són llocs del món reconeguts on es reuneixen condicions d’excel·lència per a l’observació del cel nocturn, són espais on s’estableix un compromís per la defensa de la qualitat del cel nocturn i l’accés a la llum de les estrelles. 

La Reserva de Biosfera de Menorca té excel·lents qualitats de partida per poder reunir els requisits necessaris per esdevenir en el futur una destinació turística Starlight. El Sistema de Certificació Starlight es va crear amb l’objectiu de fomentar la millora de la qualitat de les experiències turístiques i la protecció dels cels nocturs. Per aquest motiu, des de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, s’ha organitzat una jornada divulgativa per donar a conèixer a la societat menorquina i a les entitats públiques i privades interessades el projecte, i donar un impuls decidit en aquest sentit.

La jornada divulgativa es celebrarà el 29 de setembre a la sala de Plens del Consell Insular de Menorca. La jornada compta amb una sèrie de conferències i taules rodones que tractaran els beneficis ambientals, socials i econòmics que podria comportar a Menorca avançar en una declaració del territori insular com Starlight.

Es compta amb la participació de la Presidenta de la Fundació Starlight, entitat creada per l’Institut Astrofísic de Canàries (IAC) i auspiciada per la UNESCO, que té com a finalitat principal la difusió de l’astronomia i la promoció del programa Starlight. La jornada continuarà amb les experiències de territoris que han apostat pel turisme astronòmic, com l’illa de La Palma, Tenerife i el Monsec, que ajudaran a il·lustrar l’impacte socioeconòmic positiu que pot derivar d’aquesta experiència. Més tard arribarà la part dedicada a aprofundir en els aspectes relacionats amb l’eficiència energètica dels enllumenats exteriors, per acabar tractant els efectes de la contaminació lumínica sobre la salut de les persones i sobre la biodiversitat. La jornada està previst que sigui clausurada pel Director General d’Energia del Govern de les Illes Balears, Joan Groizard.

La jornada està organitzada per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i les associacions Ramon San Martín, Tecnicat i l’Associació Electrotècnica Espanyola.


Tota la informació de la jornada i les inscripcions està disponible al web de la Reserva de Biosfera: http://www.biosferamenorca.org/Contingut.aspx?IdPub=1108


Maó, 16 de setembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Díptic Jornada Starlight
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS