Notícies i actualitat

Entrada en vigor d’una nova línia d’ajudes comunitàries enfocades a la reducció de producció lletera

Data : 15/09/2016

El passat dia 10 de setembre va entrar en vigor una nova línia d'ajudes comunitàries enfocades a la reducció de producció lletera.  Aquesta és una línia d'ajudes destinada a compensar a aquells ramaders que redueixin o tenguin previst reduir la seva producció durant un període de tres mesos, en comparació amb el mateix període de l'any anterior.  A Menorca concretament pot interessar a aquells que estiguin immersos en una reconversió canviant la venda directa de llet a la seva transformació en formatge o a aquells que hagin decidit reduir la seva producció.  D'aquesta manera es pretén racionalitzar l'oferta per normalitzar els preus que reben els productors.

Els interessats hauran de presentar justificant del volum de llet entregada en el període de referència que hagi elegit i la previsió d'entrega actual en el mateix període. La reducció d'entrega haurà de ser, com a mínim de 1.500 kg per sol·licitud i, també, com a molt podrà reduir un 50 % de la quantitat entregada dins el mateix període del 2015. Es subvenciona un total de 14 cèntims per litre de llet que es deixa d'entregar.

L'ajuda s'enfoca en 4 períodes de presentació de sol·licituds:

a) Primer període: l'últim dia per presentar la sol·licitud acaba el 21 de setembre de 2016 a les 12 hores. (octubre, novembre i desembre 2016)

b)  Segon període: l'últim dia per presentar la sol·licitud acaba 12 d’octubre de 2016 a les 12 hores. (novembre i desembre 2016 i gener 2017)

c)  Tercer període: l'últim dia per presentar la sol·licitud acaba el dia 9 de novembre de 2016 a les 12 hores. (desembre 2016 i gener i febrer 2017  

d)  Quart període: l'últim dia per presentar la sol·licitud acaba el dia 7 de desembre de 2016 a les 12 hores. (gener, febrer i març 2017)
  
Les sol·licituds s'aniran concedint a mesura que es rebin les sol·licituts fins a esgotar el total de 150 milions d'euros que ha posat a disposició la Unió Europea per a tots els països membres.
 
El Consell Insular de Menorca col·labora posant a disposició recursos tècnics i humans a través de les oficines de Sa Granja a Maó i Sa Roqueta a Ciutadella, amb el Govern de les Illes Balears, on a través de l'empresa pública FOGAIBA, es gestionaran les sol·licituts.

Maó, 15 de setembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS