Notícies i actualitat

Presentació de la campanya “Històries del Català”

Data : 12/09/2016

El Consell Insular de Menorca, els ajuntaments de l’illa i la Direcció General de Política Lingüística han presentat avui la campanya “Històries del Català”, una acció conjunta de totes les Illes Balears, en la qual participen les diferents administracions de la comunitat: autonòmica, insular i local per tal de transmetre una idea d’unitat en relació amb la llengua pròpia del territori.

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, i la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, han presentat la campanya als mitjans de comunicació.

Aquesta campanya, iniciada pel Consell de Formentera i a la qual s’han anat sumant les altres illes, pretén ser una fórmula de visualització de persones que viuen a les Illes Balears i Pitiüses, les quals han après, per diversos motius, català i que volen compartir d’aquesta manera la seva experiència i les seves vivències envers el seu procés d’aprenentatge. Així, totes aquestes “històries” tenen en comú dos factors: la llengua i el lloc on persones no nascudes aquí han volgut venir a viure.

Han participat com a actors i testimonis en aquesta campanya a Menorca un total de 12 persones dels diferents municipis de l’illa, de perfils variats, que s’han prestat a compartir amb tots els habitants de les Illes la seva experiència sobre com i per què han après el català, si els ha resultat fàcil o difícil, i quins avantatges els ha comportat saber la llengua pròpia del lloc on viuen.

La campanya consisteix a elaborar material gràfic (una imatge) i audiovisual (un vídeo de curta durada) d’aquestes persones de manera individual. La imatge servirà per editar pòsters i opis. I el vídeo, per promocionar-lo de forma específica a les xarxes socials (una pàgina web pròpia de la campanya, Facebook, Twitter, etc.) i altres mitjans, com ara, la televisió local, les sales de cinema, falques de ràdio, etc.

D’altra banda, les 12 “històries” de Menorca s’inclouran i es podran visualitzar al web de la campanya www.historiesdelcatala.cat, en el qual ja es poden veure les corresponents a les illes de Formentera i d’Eivissa i properament s’hi incorporaran les de Mallorca i Menorca.

Tanmateix, no es tracta d’una campanya tancada. Aquesta primera edició conjunta es manté oberta i, cada cert temps, es podrà ampliar amb noves històries del català.

Maó, 12 de setembre de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS