Notícies i actualitat

La presidenta Maite Salord informa als ajuntaments sobre el procés a seguir amb els projectes que es vulguin acollir al finançament de l’impost de turisme sostenible

Data : 01/09/2016

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, ha informat als ajuntaments sobre el procés a seguir amb els projectes que vulguin presentar els municipis per ser finançats amb l’impost de turisme sostenible. Durant la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca celebrada avui as Migjorn Gran, Salord ha explicat que properament el Govern de les Illes Balears presentarà l’anomenat Pla Annual pel qual es fixen els criteris que validaran o no els projectes dels municipis.

La institució insular es reunirà amb els ajuntaments per tal de consensuar els projectes presentats i escollir així, des de la col·laboració entre les administracions, els projectes que s’adequïn a les prioritats del finançament de l’impost de turisme sostenible.


Des del Consell Insular de Menorca s’aposta pels següents projectes:

- Coves de Cala Blanca.
- Projecte manteniment de Camí de Cavalls lligat a un catàleg de camins públics per evitar-ne l’erosió.
- Diversos projectes patrimonials lligats a la Menorca Talaiòtica.
- Diversos projectes vinculats a la millora en l'aprofitament dels recursos hídrics.

La presidenta ha recordat que la distribució de la recaptació de l'impost haurà de respectar el criteri de territorialitat d'acord amb la llei de finançament dels consells insulars, i que anualment es fixaran unes àrees prioritàries d'actuació.

La institució insular està treballant en col·laboració amb els ajuntaments i entitats per tal d'assegurar que els projectes que es prioritzin s'adeqüin a les exigències de la normativa de l'impost i puguin ser, d'aquesta manera, objecte de finançament.

Es Migjorn Gran, 1 de setembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS