Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca encarrega la redacció de l’estudi d’alternatives per a la millora de l’enllaç de l’Argentina

Data : 01/09/2016

La Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears (CMAIB) ha instat al Consell Insular de Menorca, mitjançant acord de Ple de dia 7 de juliol de 2016 (publicat al BOIB el passat dia 23 de juliol), a modificar el projecte de l’enllaç de l’Argentina (situat en el tram de la Me-1 entre Maó i Alaior) amb l’objectiu de dissenyar una opció que no comporti un increment del risc d’inundació evitant l’ocupació del llit del torrent. La Comissió demana que no s’efectuï una afectació major de territori, alhora que sol·licita que s’estudiï una solució al mateix nivell com per exemple una intersecció canalitzada amb carril central de gir a l’esquerra o una rotonda a nivell.

Per donar compliment a aquest requeriment de la CMAIB, s’han de portar a terme els següents treballs:

Definició geomètrica de les diferents alternatives, a nivell d’estudi informatiu, i que seran:

- Correcció de la proposta actual parcialment executada amb l’arranjament del drenatge, tal com preveu l’informe de Direcció General de Recursos Hídrics.
- Intersecció canalitzada amb carril central d’espera per a gir a l’esquerra
- Rotonda a nivell

Avaluació ambiental de les diferents alternatives proposades, que es centrarà en:

- Drenatge
- Impacte paisatgístic
- Ocupació

El termini de redacció és d’un mes i mig.


Maó, 1 de setembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS