Notícies i actualitat

Detectades i controlades dues petites fuites al cable submarí de Red Eléctrica a Cala en Bosc

Data : 30/08/2016

La fuita detectada durant el dia d'avui, hores després de donar-se per reparat el cable submarí seccionat per una embarcació el passat mes de juliol, ha estat minimitzada immediatament. Des d'un primer moment l'embarcació de Salvament Marítim ha ajudat a dispersar la taca de manera mecànica. La poca quantitat d'abocament, l'actuació immediata i de forma coordinada d'Ajuntament de Ciutadella, Consell de Menorca i la direcció general d'Emergències amb l'activació de les mesures preventives, a més d'un part meteorològic favorable fan presagiar que en aquesta ocasió el líquid refrigerant no arribarà a la costa.

A més, els tècnics de l'empresa Red Eléctrica, sobre el terreny, ja han iniciat les tasques per segellar les fissures detectades. Es dóna la circumstància que el dilluns l'empresa havia donat per finalitzats els treballs de reparació del cable submarí de Cala en Bosc. Però en les comprovacions posteriors de seguiment realitzades pels bussos s'ha localitzat l'esmentada taca en superfície associada a dues fissures en el segellat realitzat al cable.

Encara que el volum de filtració és mínim, l'Ajuntament de Ciutadella, la direcció general d'Emergències del Govern balear i el Consell de Menorca han decidit com a mesura preventiva, col·locar una barrera absorbent amb la finalitat d'evitar el contacte amb el fluid per part dels banyistes.

Una vegada confirmada les fissures l'empresa ha retirat la pressió del fluid al mínim per fer minvar el volum d'abocament al mar i ha desplegat els mitjans necessaris per començar un nou segellat. L'embarcació de Salvament Marítim ha ajudat des d'un primer moment a dispersar la taca de manera mecànica i la Policia Local ha estat i seguirà vigilant per terra i per mar l'evolució del fluid.

Cal dir també que les previsions meteorologiques quant al vent són favorables perquè l'abocament no s'apropi a la costa, i segons l'empresa responsable s'estan posant tots els mitjans necessaris perquè en el menor temps possible es pugui segellar ambdues fissures.

En el succés inicial del 8 de juliol en el qual una embarcació va arrencar el cable es van produir uns 18 – 20.000 litres d'abocament, actualment la fugida és de tan sols un litre per hora pel que no es preveu que calgui tancar cap platja durant aquests dies.

En qualsevol cas existeix la recomanació de no nedar més enllà de la barrera preventiva per evitar que es produeixi cap contacte. I en cas que es produís un contacte accidental amb el refrigerant el 112 té tot el protocol a seguir.

Ciutadella, 30 d’agost de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS