Notícies i actualitat

Els tècnics de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera informen de la mort al niu d’un nou exemplar de milà reial (Milvus milvus), una espècie catalogada en perill d'extinció

Data : 18/08/2016

El departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca informa que durant el seguiment sobre la població reproductora de milà reial (Milvus milvus) -que duen a terme els tècnics de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera- s'ha trobat mort sobre un niu un exemplar adult de milà reial amb tres ous que s'han malmès. L'exemplar, recollit pels agents de Medi Ambient, ha estat enviat per realitzar una anàlisi que permeti determinar les causes de la mort. Encara que troballes d'aus reproductores mortes sobre el niu eren freqüents fa uns anys, generalment associades a mortalitat per consum d'esquers enverinats, aquests esdeveniments no havien estat detectats en els darrers anys.
El milà reial és la rapaç més amenaçada de l’illa, una espècie catalogada en perill d'extinció en l’àmbit estatal i balear. La seva població va sofrir un important descens, que la va situar a la vora de l'extinció a final dels anys noranta del segle passat. La mort per electrocució i sobretot per consum d'esquers enverinats van ser les causes que la van situar a la vora de l'extinció.
Encara que les dades disponibles sobre l'evolució de la població reproductora insular són positives, amb 29 parelles reproductores trobades l'any 2015, durant l'any 2016 ja s'han trobat nou cadàvers d'aquesta espècie: vuit sota suports elèctrics i aquest nou exemplar d'una au reproductora morta sobre el niu. Des de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera es subratlla la importància de continuar estant atent a l'evolució d'aquesta espècie i a les seves amenaces.

Maó, 18 d’agost de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS