Notícies i actualitat

Valoració de les principals dades turístiques del mes de juliol

Data : 13/08/2016

Les dades fetes públiques aquesta setmana sobre trànsit aeri, ocupació hotelera i facturació de petites i mitjanes empreses corresponents al mes de juliol confirmen el bon comportament que està tenint la industria turística a Menorca en els mesos centrals de l’estiu i, el que és més important, des de ben entrada la primavera.

Els 632.939 viatgers arribats per via aèria (+13,8%), el 97% de places hoteleres ocupades i el 76% d’empreses que afirmen haver incrementat o mantingut la facturació se sumen als nombres registrats en els mesos de juny i maig, quan es va comptabilitzar un creixement anual d’un 10,8% i un 11,9% de passatgers, un 83,5% i un 66,7% d’ocupació i més d’un 80% d’empreses va reconèixer haver igualat o superat els ingressos de l’any anterior. Amb tot, es perceben altres tres notes positives: la recuperació del mercat nacional, la fortalesa del britànic i la puixança del francès.

Es continua, per tant, amb la tendència encetada el 2015, any d’inflexió en què es va recuperar el dinamisme d’alguns mercats, com ara el britànic i l’alemany, fins al punt de registrar-se un 9,6% més d’arribades de maig a octubre (amb creixements d’un 18% i d’un 16,7% a l’inici i al final d’aquest període) i una millora d’indicadors com el d’ocupació i el de despesa, que va passar de 93,6 euros/dia al 2014 a 98,3€/ dia al 2015.

Amb les dades d’ambdós exercicis a la mà, es constata el bon funcionament dels mesos centrals de l’estiu però també es confirma el progressiu allargament de la temporada turística, un dels objectius que persegueix amb més afany la Fundació Foment del Turisme de Menorca, tant per una qüestió de sostenibilitat i qualitat com de rendibilitat econòmica i social. I és que ampliar els mesos d’activitat turística suposa un impacte positiu en el compte de resultats de les empreses, en el mercat laboral i també en el consum de recursos, que ha d’aspirar a ser més equilibrat.

En aquest sentit, el Consell de Menorca, a través de la fundació, continuarà fent una feina perseverant per aconseguir reduir l’estacionalitat, així com també per diversificar el pes dels mercats, propiciar l’augment i la millor distribució de la despesa i incrementar la satisfacció i fidelitat dels visitants per, en darrer terme, reforçar l’activitat econòmica local.

Maó, 13 d’agost de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS