Notícies i actualitat

Comença el termini de 40 dies per presentar les candidatures per a revisar el PTI

Data : 05/08/2016

Avui ha sortit publicat al DOUE el plec de prescripcions del contracte de serveis per a la redacció de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca, la primera passa del procés de selecció de l'equip redactor de la revisió del Pla Territorial Insular. A partir d'ara, totes les empreses que reuneixin els requisits d'aptitud i les condicions de solvència del plec que vulguin optar a aquest contracte tindran 40 dies per a presentar-se.

L'equip elegit serà l'encarregat de portar a terme la redacció de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca i l'elaboració de la documentació necessària per a la seva aprovació definitiva i la seva entrada en vigor. A més, el contracte, que té una durada d'execució de 22 mesos, també inclou els serveis d'assessorament tècnic, jurídic i econòmic en la tramitació de la revisió Pla.

Cal dir que el plec garanteix una gran participació ciutadana durant tot el procés de revisió, seguint així amb el compromís que l'equip de Govern va adquirir des de l'inici del mandat. Concretament, el procés participatiu s’amplia –respecte del procediment legal habitual- a la fase de preparació del document d’avanç del Pla i al posterior període d’informació pública de l’aprovació d’aquest avanç.

El plec de condicions d’aquest contracte determina que se sotmeti als Criteris Generals per a la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca aprovats pel Ple del Consell Insular de Menorca de dia 2 de maig de 2016. Es determina específicament que, a més de complir la legislació vigent, la revisió el Pla Territorial Insular ha d’incloure l’ordenació de l’oferta turística i considerar el contingut dels Plans Directors Insulars. Una revisió sobre la qual també s’especifica la finalitat de respectar l’autonomia municipal.

La revisió del PTI comptarà amb un estudi que contindrà l’estimació del cost econòmic de les actuacions i/o de les accions territorials prioritàries, la determinació del caràcter públic o privat de les inversions necessàries per a l’execució del pla i les previsions de finançament públic. S'haurà d'elaborar l’informe de sostenibilitat econòmica de la revisió del Pla per tal de justificar, d'una banda, la suficiència del sòl productiu previst i, de l'altra, l'anàlisi de l'impacte de les actuacions previstes en les hisendes de les administracions públiques. Tanmateix, atenent al principi de sostenibilitat financera el document haurà d'incorporar una anàlisi econòmica quantificada, si és el cas, de quins supòsits derivats de l'aprovació definitiva de la revisió del PTI podrien donar lloc a dret d’indemnització i, si fos el cas, la corresponent justificació del compromís de despesa que aquesta actuació pogués comportar.

L’objectiu del contracte és la revisió, actualització o –si és necessari- supressió d'aquells articles que, a causa de l'entrada en vigor de nova legislació, l'aplicació de plans directors sectorials, la construcció d'infraestructures o equipaments, han quedat manifestament desfasats, tot establint els mecanismes de participació activa que garanteixin la implicació de la ciutadania en aquest procés de revisió del PTI, per tal que esdevingui un pla efectiu i consensuat que dissenyi el futur que es vol per a la comunitat insular.

Es tracta de fer les modificacions necessàries per adaptar el PTI a noves situacions, partint del fet primordial que l’any 93 la UNESCO va declarar Menorca Reserva de Biosfera, atès l'alt grau de compatibilitat aconseguit entre el desenvolupament de les activitats econòmiques, el consum de recursos i la conservació del patrimoni i d'un paisatge que ha mantingut una qualitat excepcional.

Maó, 5 d’agost de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Plecs revisió PTI
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS