Notícies i actualitat

Presentació d'audioguies dels jaciments de la Menorca Talaiòtica

Data : 04/08/2016

Amb motiu de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, el Consell Insular ha elaborat una llista amb els 32 jaciments més representatius de les diferents fases de la prehistòria de l’illa. La immensa majoria d’aquests jaciments, repartits per diversos municipis menorquins, són visitables, i gairebé tots ells disposen de plafons informatius per als visitants.

No existia encara, però, cap audioguia que permetés rebre la informació sobre aquests indrets sense necessitat de llegir els plafons, durant el transcurs de la visita. L'audioguia que s'ha presentat avui constitueix, per tant, un excel·lent suport per a la visita dels 32 jaciments arqueològics que formen la llista indicativa de la candidatura a Patrimoni Mundial. Permetrà, per altra banda, fer accessible la informació a persones invidents o amb problemes per llegir els plafons informatius dels jaciments. Així mateix, permetrà que les explicacions arribin a un major nombre de visitants, ja que les audioguies estaran disponibles en català, castellà, anglès, francès, alemany i italià.

Per altra banda, l'usuari podrà connectar l'audioguia a l'ordinador i hi trobarà una galeria fotogràfica amb fotografies de tots els jaciments de la candidatura.

Aquesta audioguia és fruit d'una iniciativa privada, de l'empresa Traelbal, tot i que per la creació dels continguts ha comptat amb l'assessorament del Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca.

Les audioguies es podran llogar o adquirir a diferents jaciments arqueològics, tant aquells gestionats per la Fundació de Foment del Turisme (Torre d'en Galmés i Sa Naveta des Tudons) com a altres de gestió privada.

Maó, 4 d'agost de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS