Notícies i actualitat

Estabilitat en les poblacions d'una gavina amenaçada

Data : 03/08/2016

La gavina corsa (Larus audouinii) és una espècie d'au marina amenaçada i endèmica de la mar Mediterrània, les poblacions de la qual van estar molt amenaçades els anys setanta del segle passat. En l'actualitat, les seves poblacions han experimentat un important increment en tota la seva àrea de distribució a la Mediterrània espanyola.

A la reserva de biosfera de Menorca es troben diverses colònies d'aquesta espècie, amb un total de parelles reproductores estimat entre 150-200 segons els anys, i la població sembla mantenir-se constant en els darrers deu anys. Es tracta d'una espècie que apareix a l’illa únicament durant els mesos primaverals i estivals. En acabar l'estiu abandona l’illa i va cap als seus llocs d’hivernada, situats a l’Àfrica subsahariana.

Mitjançant el control d'aquesta espècie es pretén determinar l'evolució de la seva població a l’illa, així com la seva productivitat, paràmetres clau a l'hora de fer-ne la gestió. A més, es duu a terme l’anellament dels polls amb l'objectiu de conèixer-ne els moviments i altres paràmetres demogràfics com la supervivència o la filopàtria.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS