Notícies i actualitat

Convocatòries obertes per fomentar la presència del català en diferents àmbits de la societat menorquina dins el 2016

Data : 03/08/2016

El Consell Insular de Menorca, compromès amb la llengua catalana com a matèria transversal de tots els departaments i amb el foment del seu ús social, ha recuperat enguany dues convocatòries que tenen l'objectiu de fer més visible el català en els diferents àmbits de la vida cultural, social i econòmica de Menorca. Ambdues línies d'ajuts havien deixat de convocar-se durant la legislatura anterior, de govern del Partit Popular.

Així, el Departament de Presidència ha convocat una línia d'ajuts de minimis per al foment de l'ús del català en el sector empresarial i en els clubs esportius de l'illa, a la qual destina una partida de 10.000 € del seu pressupost de 2016. Es poden acollir a aquests ajuts els comerços, els establiments turístics, les empreses, les indústries i els clubs esportius de l'illa que duguin a terme actuacions de retolació, etiquetatge, edició de material imprès i disseny de pàgines web en català entre l'1 de gener i el 30 d'octubre de 2016. Tot això amb l'objectiu que esdevengui llengua habitual de treball i d'atenció al públic en les activitats socioeconòmiques i esportives, per la qual cosa les direccions insulars de Promoció Turística i de Projecció Econòmica i Esports col·laboren amb el Servei de Política Lingüística en la difusió i la informació sobre aquesta convocatòria als possibles beneficiaris.

D'altra banda, el Departament de Cultura i Educació, amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística dependent de Presidència per a la instrucció de l'expedient, va treure el mes de gener la convocatòria d'ajudes de minimis de suport genèric a l'edició en llengua catalana, destinada a obres publicades en català durant el període comprès entre el 16 de novembre de 2015 i el 30 d'octubre de 2016 i amb l'objecte de donar suport a l'edició en llengua catalana produïda a Menorca o d'autor resident a l'illa, assegurar l'oferta de productes culturals en català i potenciar la lectura en aquesta llengua. La quantitat que es destina enguany a aquesta línia d'ajuts és de 7.000 €.

Ambdues convocatòries continuen actualment obertes i el termini de presentació de sol·licituds per acollir-s'hi acaba el 30 de setembre de 2016.

Maó, 3 d’agost de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS