Notícies i actualitat

Acte de recepció d'obres del Pati de sa Lluna a Alaior

Data : 26/07/2016

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, ha assistit avui migdia a l’acte de recepció d’obres del Pati de sa Lluna a Alaior, juntament amb el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Biel Barceló. L'esdeveniment ha comptat també amb la presència de la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, del conseller de Cultura i Patrimoni, Miquel Àngel Maria i de la batlessa d'Alaior, Misericordia Sugrañes.


“Avui és un dia important per tots els menorquins, ja que assistim a la recepció d’obres d’un espai que és i serà emblemàtic per a Menorca. Cal destacar que el Pati de sa Lluna és tot un exemple, en primer lloc perquè és fruit de la col·laboració entre administracions, ja que Govern de les Illes Balears, Consell Insular de Menorca i Ajuntament d’Alaior han treballat de manera conjunta per fer aquest projecte realitat; i en segon lloc, subratllar la participació ciutadana que hi ha hagut a l’hora de definir el Pla d’Usos d’aquest Pati de sa Lluna. Tot açò es traduirà en un pla de gestió i viabilitat que acabarà donant la força que es mereix aquest espai”, ha afirmat la presidenta Maite Salord.


Cal dir que la comissió de seguiment de les obres del Convent de Sant Diego d’Alaior, formada per representants de l’Ajuntament d’Alaior, el Consell Insular de Menorca i el Govern de les Illes Balears a través de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), es va reunir el passat 15 de juliol per valorar les aportacions realitzades per entitats i ciutadans al document “Propostes al voltant del pla d’usos del Pati de sa Lluna”. Aquest document va ser presentat públicament a la sala d’activitats ciutadanes d’Alaior el passat 11 de juny.

Entitats i ciutadania van disposar de l’obertura d’un termini, fins el 30 de juny, per enviar propostes i suggeriments, amb vistes a l’aprovació de les modificacions del Pla d’Usos i a l’encàrrec del Pla de gestió i viabilitat del centre.


En total s’han rebut onze aportacions de ciutadans, entitats culturals i partits polítics d’Alaior. En aquest sentit, la comissió de seguiment agraeix totes aquestes contribucions per a una millor definició dels usos i les activitats del Convent de Sant Diego. Moltes d’aquestes aportacions han estat directament acceptades per la comissió de seguiment, i s’incorporen al document esmentat (veure pdf adjunt).


Totes aquestes propostes, així com les que fan referència a aspectes de gestió (titularitat, finançament, externalització/concessió de serveis, etcètera) i que no afecten directament a la distribució d’usos i espais, seran derivades als professionals que elaborin el pla de gestió i viabilitat, per tal que en facin una estimació tècnica des de la perspectiva de conjunt del Pla d’Usos.

El proper mes de setembre, l’Agència de Turisme de les Illes Balears, titular de l’edifici, licitarà la realització d’aquest Pla de gestió i viabilitat. Paral·lelament, es tramitarà l’aprovació definitiva del Pla d’Usos per part de les administracions competents. El document incorporarà les modificacions realitzades durant l’execució de les obres i en aquesta darrera fase de planificació.

Autoritats i mitjans de comunicació han realitzat una visita guiada pel centre que, després de sis anys d’obres de rehabilitació, llueix com un espai que serà un referent a l’illa.


Adjuntam documents amb les Propostes per a la modificació del pla d'usos del Convent de Sant Diego d'Alaior, així com la resposta de la comissió de seguiment de les obres del Convent de Sant Diego a les entitats i particulars que han fet aportacions al document del Pla d’Usos.


Alaior, 26 de juliol de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS