Notícies i actualitat

El Consell de Menorca posa en marxa el procediment per a revisar el Pla Territorial Insular

Data : 26/07/2016

El Consell Executiu va portar ahir, de manera prèvia i preceptiva a la seva posterior autorització per Comissió de Govern, el contracte de serveis per a la redacció de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca. “Una gran passa per l'assoliment dels objectius com equip de govern”. Així és com ha qualificat la vicepresidenta primera del Consell, Susana Mora, aquesta fita.

El plec garanteix una gran participació ciutadana durant tot el procés de revisió, seguint així amb el compromís que l'equip de Govern va adquirir des de l'inici del mandat. Concretament, el procés participatiu s’amplia –respecte del procediment legal habitual- a la fase de preparació del document d’avanç del Pla i al posterior període d’informació pública de l’aprovació d’aquest avanç.

A partir d'ara, les empreses que vulguin optar a aquest contracte tindran un mes per a presentar-se des de la publicació en el corresponent butlletí oficial. L'equip elegit serà l'encarregat de portar a terme, a més de la redacció de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca, d'elaborar la documentació necessària per a la seva aprovació definitiva i la seva entrada en vigor. A més, el contracte, que té una durada d'execució de 22 mesos, també inclou els serveis d'assessorament tècnic, jurídic i econòmic en la tramitació de la revisió Pla.

Així doncs, la feina de l'equip redactor de la revisió del PTI podrà iniciar-se aquest mateix any. “La revisió del PTI és una de les tasques més importants d'aquest mandat”, ha recalcat Susana Mora. I “aquesta és una passa imprescindible per aconseguir el nostre objectiu”.

Cal recordar que el PTI havia de ser objecte de revisió al cap de 10 anys (a comptar des del 2003) i “l'anterior govern” en lloc de revisar el PTI va crear la NTT, desplaçant part del PTI i creant una incoherència en el model territorial i en la seguretat jurídica. Però, “davant la inacció que ens ha precedit, ara, el departament d'Ordenació ha reprès el model territorial i està donant les passes necessàries per actualitzar-ho i, així, retornar a Menorca el seu orgull i la seva senya d'identitat”, ha afirmat Mora.

L’objectiu del contracte, que tindrà un import de 500.000 euros, és la revisió, actualització o –si és necessari- supressió d'aquells articles que, a causa de l'entrada en vigor de nova legislació, l'aplicació de plans directors sectorials, la construcció d'infraestructures o equipaments, han quedat manifestament desfasats, tot establint els mecanismes de participació activa que garanteixin la implicació de la ciutadania en aquest procés de revisió del PTI, per tal que esdevingui un pla efectiu i consensuat que dissenyi el futur que es vol per a la comunitat insular.
Es tracta de fer les modificacions necessàries per adaptar el PTI a noves situacions, partint del fet primordial que l’any 93 la UNESCO va declarar Menorca Reserva de Biosfera, atès l'alt grau de compatibilitat aconseguit entre el desenvolupament de les activitats econòmiques, el consum de recursos i la conservació del patrimoni i d'un paisatge que ha mantingut una qualitat excepcional.

Maó, 26 de juliol de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS