Notícies i actualitat

Un equip d’investigadors estudia les poblacions de ratapinyades cavernícoles, un dels grups d'espècies més amenaçades de l’illa

Data : 25/07/2016

Un equip d'investigadors contractats per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera han estat a l’illa durant quinze dies duent a terme el seguiment de les poblacions de ratapinyades cavernícoles, un dels grups d'espècies més amenaçades de l’illa. A la Reserva de Biosfera de Menorca existeixen catorze espècies de ratapinyades, de les quals sis són de caràcter estrictament cavernícola. Aquest grup d'espècies és extremadament sensible a les alteracions ambientals, per la qual cosa una espècie està catalogada com en perill d'extinció i altres tres en la categoria de vulnerables, tant en l’àmbit estatal com balear.

Dins del Programa de Seguiment de la Biodiversitat que duu a terme l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, durant aquestes dues darreres setmanes s'ha realitzat un control de les deu cavitats més importants per a la conservació de les ratapinyades cavernícoles. Aquest seguiment permet disposar de dades sobre la situació, amenaces i evolució de les seves poblacions.
Les ratapinyades exerceixen un paper crucial com a depredadores d'insectes que poden ser plagues en ecosistemes forestals i agrícoles. La seva major amenaça són les pertorbacions ocasionades per visites a les cavitats usades com a refugis, tant durant l'època reproductora com durant la hibernació.


Maó, 25 de juliol de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS