Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca mostra les platges de Menorca des d'un altre punt de vista

Data : 22/07/2016

El Consell Insular de Menorca posa en marxa la campanya “PLATGES DE MENORCA, DES D'UN ALTRE PUNT DE VISTA” amb l’objectiu de sensibilitzar tots els ciutadans de Menorca i els visitants de l'illa de la importància de respectar les platges mitjançant un coneixement més profund d'aquest medi natural.

Entendre les platges de Menorca com a paisatge excepcional és una percepció compartida tant per la població local com pels turistes. Però, en general, la gent en sap molt poc del funcionament d'una platja. Aquesta iniciativa pretén mostrar aquest medi natural des d'un altre punt de vista, animant a conèixer les platges des del seu origen, a entendre els mecanismes que les governen, els processos que les modifiquen i la importància que tenen per preservar la biodiversitat de l’illa. L'objectiu és que mitjançant el neixement de les platges es respectin i cuidin més.

L' eslògan “des d'un altre punt de vista” és l'eix temàtic que vincularà les diferents accions previstes i que desenvolupen, entre altres temes, la formació i composició de les platges, el seu paper com a protectores de la costa, el sistema dunar, la importància de la Posidonia oceanica, o el sistema de manteniment i neteja de platges.

Tots els continguts es desenvolupen de forma extensa al web que s'ha dissenyat per a la campanya (platges.biosferamenorca.org), que està en català, espanyol i anglès, i també a l'exposició itinerant que es podrà visitar a diferents punts de l'illa de Menorca durant els mesos d'hivern i estiu.

La campanya també preveu realitzar visites guiades a diferents platges dirigides a la població de Menorca, escolars i empreses del sector turístic. S'editaran 5.000 fulletons informatius, 50.000 postals gratuïtes amb missatges de conscienciació i es repartiran 5.000 cendrers de platja. Finalment, es realitzarà un vídeo on s'explicarà com es realitza i com funciona el servei de manteniment i neteja de platges de Menorca.

La campanya, que té un cost total de 24.000 €, ha estat finançada íntegrament per la concessionària del servei de neteja i manteniment de platges, FCC. Amb actuacions com “PLATGES DE MENORCA, DES D'UN ALTRE PUNT DE VISTA ”el Consell Insular de Menorca cerca que la població conegui amb més profunditat la funció de les platges com a protectores del nostre territori per tal de preservar-les millor.

Ciutadella, 22 de juliol de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS