Notícies i actualitat

La Fundació Foment del Turisme acorda replantejar l'estratègia de promoció a mig i llarg termini per reduir la dependencia del mercat británic

Data : 21/07/2016El comitè executiu de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, reunit avui matí a la seu del Consell Insular de Menorca a Maó, ha analitzat la situació que s’ha generat arran de la decisió del Regne Unit de sortir de la Unió Europea i ha acordat fer un replantejament a mig i llarg termini de l’estratègia en matèria de promoció turística, amb la idea de reforçar el posicionament de Menorca en mercats com l’alemany, el francès, l’irlandès, el nòrdic i l’holandès, i reduir la dependència que es té del mercat britànic, que, això no obstant, no perdrà la seva condició de mercat prioritari. De fet, el comitè executiu també ha decidit emprendre una sèrie d’accions específiques per mantenir el bon posicionament que té la marca Menorca al Regne Unit.

Tot i que la incertesa de la situació fa que no es tingui una imatge clara de quin serà el comportament futur dels turistes britànics, els membres de l’òrgan executiu de la fundació han coincidit a l’hora de valorar la baixa incidència que el Brexit tindrà en les reserves de la present temporada i, previsiblement, si bé es desconeix com afectarà al consum, en les de l’any que ve. Malgrat això, i aplicant el principi de prudència, han validat també la decisió d’endarrerir algunes accions promocionals previstes a l’inici de la temporada per mirar de traslladar els seus efectes als mesos de setembre i octubre, i també a la propera temporada.

“Si bé és cert que és un fet que ens preocupa, no ens hem d’alarmar, sinó que ens ha de servir de revulsiu per posar-nos a fer feina i dur a terme actuacions que puguin pal·liar els seus efectes”, ha assenyalat al respecte la presidenta Maite Salord, al temps que ha avançat que serà “un tema fixe” en les properes reunions del comitè executiu per ser més efectius a l’hora de “fer el seguiment de les accions que s’han de realitzar”.

Inversions amb càrrec a l’impost turístic

D’altra banda, Salord també ha donat compte a la trobada d’avui matí del llistat de projectes que s’està elaborant al sí de la junta de batles per ser executats amb càrrec als ingressos de l’impost sobre estades turístiques. “Estem fent feina amb la voluntat de fer un llistat únic que puguem defensar davant de la comissió que determinarà el repartiment d’aquests recursos”, ha informat la presidenta, per a qui és fonamental “anar a la una amb el sector privat” perquè “hi hagi una veu única de Menorca, liderada pel Consell”.

Maó, 21 de juliol de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS