Notícies i actualitat

La presidenta Maite Salord es reuneix a Palma amb el vicepresident del Govern de les Illes Balears Biel Barceló per parlar de diversos temes turístics que afecten a Menorca

Data : 20/07/2016

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, es va reunir ahir dimarts amb el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Biel Barceló, per parlar de diversos temes turístics que afecten directament a l’illa de Menorca.

Precisament en el dia de la constitució de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, presidida pel mateix Biel Barceló i per la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, la presidenta Salord va expressar la seva satisfacció pel fet que les dues propostes fetes des del Consell Insular de Menorca s’hagin inclòs a la Llei i al Reglament d’estades turístiques a les Illes Balears. Aquestes són: la proposta de territorialització d'un percentatge de les inversions, seguint el sistema de finançament dels consells insulars, i la incorporació d'un índex de desestacionalització que té per objecte bonificar el manteniment dels establiments oberts més enllà de cinc mesos, en el cas de Menorca.

Pel que fa al projecte de les Coves de Cala Blanca, Maite Salord ha destacat la bona predisposició per part de la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears per tal de recuperar la inversió de 407.778 euros a través d'un conveni.

Cal dir que la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible és un òrgan, que preveu la Llei 2/2016 de l’impost d’estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d’impuls del turisme sostenible, i desenvolupat en el Decret 35/2016, és l’encarregat de valorar i seleccionar els projectes que es finançaran amb càrrec al Fons d’impuls del turisme sostenible —constituït amb els recursos recaptats amb l’impost del turisme sostenible.

Durant les properes setmanes es redactarà el Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible, que està previst que pugui aprovar el ple de la Comissió el pròxim mes de setembre.

Maó, 20 de juliol de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS