Notícies i actualitat

Gran participació a les activitats didàctiques relacionades amb la Menorca Talaiòtica per grups de primer d'ESO, desenvolupades durant el curs 2015-2016

Data : 18/07/2016

Dins l'àmbit de la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial, és molt important donar a conèixer el patrimoni arqueològic entre els més menuts. L’arqueologia, tot i ser una disciplina que apareix amb freqüència en obres literàries, al cinema i a la televisió, continua essent una professió sobre la qual hi ha moltes idees errònies referents als seus objectius i motivacions.

Per tal d'intentar corregir aquesta visió errònia, el Consell Insular ha organitzat, igual que en cursos anteriors, unes activitats didàctiques dirigides a grups escolars de 1r d'ESO. Aquestes activitats s'organitzen en tres blocs diferents: estudi d'ossos d'animals, a través del qual els infants poden identificar quines espècies es consumien a Menorca durant la prehistòria; estudi de restes humanes, que permet als alumnes conèixer quina informació es pot extreure dels esquelets, i taller de restauració de ceràmica. Aquestes activitats, que es van oferir a tots el centres educatius de l'illa amb grups de primer d'ESO, han estat monitoritzades per arqueòlegs. Abans de realitzar els tallers, els alumnes han rebut una petita explicació sobre la importància de la Menorca Talaiòtica i la candidatura a patrimoni mundial.

Al llarg del curs, 20 grups de diversos centres educatius de tota l'illa (IES Joan Ramis, IES Josep Maria Quadrado, IES Cap de Llevant, la Consolació, Sant Josep, Cor de Maria, Sant Francesc) han pogut participar a les activitats. Han estat en total uns 500 alumnes, que han adquirit així nous coneixements que fomentaran la seva capacitat de valoració del nostre llegat històric i arqueològic.

Maó, 18 de juliol de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS