Notícies i actualitat

Reconeixement als participants del concurs radiofònic «Som Talaiòtics!»

Data : 14/07/2016

El Consell Insular de Menorca farà un reconeixement, aquest dijous, a la vintena de participants del concurs «Som Talaiòtics!» impulsat per aquesta institució i IB3 Ràdio.

Aquest concurs s'ha duit a terme entre els mesos d’abril i juny, en el programa cultural Nura d’IB3 Ràdio. L'acte, que tindrà lloc en el jaciment arqueològic de Trepucó, a les 12.30 hores, servirà per a lliurar el premi als dos guanyadors i distingir també els altres devuit concursants, i en especial els sis que van aconseguir encertar les nou preguntes formulades: Dolores Egea, Enrique Macías, Enrique de Palma, Maria Jesús Cloquells, Alejandro González i Patricia Triay. El concurs, dedicat a la Menorca Talaiòtica, ha posat a prova els coneixements dels illencs sobre una de les mostres més importants del patrimoni menorquí: el llegat de la cultura talaiòtica.
 
En concret, durant nou setmanes s’han resolt dubtes relacionats amb el jaciment de Torralba d’en Salort, el Museu de Menorca, Talatí de Dalt, el poblat de Cornia Nou, Sant Vicenç d’Alcaidús, Biniaiet Vell, sa Torreta de Tramuntana, el poblat costaner de Cala Morell, Torelló, les excavacions en curs de Calescoves o la comparació entre els talaiots de Menorca i Mallorca. També s'hi va explicar la primera excavació científica que es va dur a terme a l’illa, l’any 1930, a càrrec de Margaret Murray.

Som Talaiòtics! ha comptat amb la col·laboració de l’ens de Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3), compromès amb la candidatura menorquina, i de les empreses Kultura i Mediterraneum, encarregades de la posada en marxa del concurs.

Els dos guanyadors tindran l'oportunitat de realitzar un viatge durant el qual visitaran una sèrie d'indrets destacats relacionats amb l'arqueologia, alguns dels quals ja han estat declarats patrimoni mundial, tal com està previst que succeeixi amb la Menorca Talaiòtica.

Maó, 14 de juliol de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS