Notícies i actualitat

La platja de Son Xoriguer, oberta al bany

Data : 12/07/2016

La Direcció General d’Emergències i Interior (DGEI) ha reunit avui matí al Comitè Assessor del Pla Cambal per fer un balanç de la situació i prendre les mesures necessàries per combatre el vessament que a hores d’ara encara impossibilita el bany a les platges de cala en Bosc i Sa Caleta al municipi de Ciutadella. A la reunió, que ha estat dirigida pel cap del Servei d’Ordenació de la DGEI, han estat presents el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, responsables de l’Ajuntament de Ciutadella, de Red Eléctrica (REE) i de Demarcació de Costes de les Balears.

Des de primera hora del matí un dispositiu de 60 persones, que les diferents administracions i empreses han desplegat per a fer front a aquesta emergència, conformat per Policia Local, voluntaris de Protecció Civil, tècnics d’Emergències del Govern, Medi Ambient, i personal propi i subcontractat per REE, està fent feina tant des de terra com des d’embarcacions a la mar en l’absorció i la contenció del vessament. Segons Pere Perelló, director general d’Emergències i Interior, la col·laboració i la coordinació entre totes les administracions ha estat fonamental per una ràpida contenció del vessament.

En aquest sentit, cal destacar que ja ha quedat oberta al bany la platja de Son Xoriguer. A les altres zones afectades pel vessament, Cala en Bosc i Sa Caleta s’hi continua fent feina: d’una banda, a sa Caleta s’està realitzant la recollida dels residus des de terra amb mantes absorbents, mentre que a cala en Bosc s’ha col·locat barreres de contenció per delimitar les taques i evitar que el vessament s’escampi a altres zones. En aquests dues platges és manté l’operatiu a peu de platja per evitar l’exposició dels banyistes i per explicar les causes del tancament de les platges als ciutadans i a més es mante el pla de vigilància de les taques amb 4 embarcacions.

El material que se està utilitzant pertany al mateix Govern, i també a l’empresa REE i a Endesa. A més el personal que encarregat de retirar els residus està equipat amb vestits de seguretat aportats per la DGEI.

És important recordar que l’oli vessat és un hidrocarbur que no és tòxic, que és biodegradable, incolor, i que en contacte amb la pell pot provocar irritació, però que s’elimina fàcilment amb mesures d’higiene bàsica.

Ciutadella, 12 de juliol de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS