Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca, ISBA i BMN-SA NOSTRA signen un conveni per afavorir els microcrèdits

Data : 06/07/2016

El Consell Insular de Menorca, ISBA i BMN-SA NOSTRA van signar el passat dia 15 de juny, a la seu del Consell a Maó, un acord per fomentar la creació de llocs de treball, impulsar l'emprenedoria i ajudar als treballadors autònoms, cooperativistes i joves empresaris al desenvolupament de microempreses a Menorca.

El conveni el van signar, Susana Mora Humbert, encara com a consellera executiva d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports; Jesús Fernández Sánchez, director general d’ISBA, Societat de Garantia Recíproca, i Jordi Mulet Dezcallar, director de Relacions Institucionals de BMN-SA NOSTRA.

L'objecte social de l’acord també vol contribuir al desenvolupament de l'economia menorquina i, en general de les Illes Balears, a través de la concessió d’aquesta línia de microcrèdits per afavorir l'accés al finançament.

Els principals beneficiaris d'aquests microcrèdits són els col·lectius formats per treballadors autònoms, cooperativistes, petites empreses, joves emprenedors i les persones aturades que vulguin emprendre el seu propi negoci o per reforçar els projectes empresarials ja iniciats, sempre que es generi nova ocupació.

Aquest conveni de col·laboració s’obrirà a les organitzacions empresarials, que agrupen tots aquests col·lectius, perquè els seus associats o cooperativistes se’n puguin beneficiar.

Concepte de Microcrèdit

Són aquelles operacions financeres, a llarg termini, destinades a la iniciació o millora d'activitats empresarials de molt reduïda dimensió, adreçades a microempreses, autònoms, emprenedors, joves empresaris..., que presenten dificultats d'accés a fonts de finançament. El seu import nominal no sol ser superior als 25.000 € per beneficiari.

Com accedir al microcrèdit

Els interessats a accedir a aquestes línies de finançament han de presentar el seu projecte detallat a la seu de la conselleria d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports. I tots aquells projectes que es considerin vàlids i adients, per part de la conselleria, es remetran a ISBA i a BMN-SA NOSTRA per al seu anàlisi i consignació.

En aquest tipus d'operacions, emmarcades en el conveni subscrit, no se requerirà per part d'ISBA cap garantia addicional a la de la pròpia persona que promogui o desenvolupi l'activitat.

Perquè el microcrèdit sigui considerat com a tal, no ha de ser complementat per un altre finançament addicional.

Tipologia i característiques dels microcrèdits

Es donarà preferència als crèdits de menor quantia i als que presentin una proposta de major creació de llocs de treball i també als que suposin la creació de més contractes fixos que no pas temporals.

Els interessats podran accedir a diverses modalitats de finançament, en funció de les necessitats dels projectes:
Préstecs per Inversió: fins a 7 anys (amb la possibilitat d’afegir 1 any de carència)
Préstecs per accedir a Capital Circulant: fins a 5 anys (per cobrir necessitats de liquiditat, compra d'estocs...)

Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades d'un Pla de Viabilitat per al seu estudi i valoració

L'import màxim per projecte serà de 25.000 euros

Una vegada signat el conveni de col·laboració, els principals representants de les entitats han comentat els aspectes més destacats de l’acte i de la conjuntura econòmica actual.

Susana Mora, consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, ha destacat que liderar aquest projecte palesa la voluntat del Consell de Menorca de ajudar a reforçar el teixit productiu de l’illa ‘estem satisfets de col·laborar amb unes institucions tan importants com ISBA i BMN-SA NOSTRA per impulsar un projecte que ha d’incidir directament en la millora de l'ocupació, atès que els beneficiaris podran optimitzar les seves condicions laborals i també la de les seves famílies’.

Jesús Fernández, director general d’ISBA, ha agraït l’esforç del Consell i de BMN-SA NOSTRA per fomentar la creació de llocs de feina. ‘Aquesta línia de finançament encaixa perfectament entre els objectius principals d’ISBA. La nostra missió i el nostre compromís passen per facilitar i millorar l'accés al capital de les petites i mitjanes empreses, dels autònoms i dels professionals menorquins mitjançant la concessió de garanties ’ ha manifestat Jesús Fernández.

Per la seva banda, Jordi Mulet, director de Relacions Institucionals de BMN-SA NOSTRA ha assegurat que són l'entitat financera de referència per al sector empresarial, amb un enfocament i una clara especialització en la mitjana i petita empresa i els autònoms i emprenedors. ‘Som els aliats i els companys de viatge adequats per al teixit productiu menorquí perquè, per definició i per convicció, donar suport a les empreses sempre ha estat la nostra raó de ser. Ara, recolzant una vegada més, una iniciativa que ha de generar nous llocs de feina per a la nostra gent’.

Sobre el Consell Insular de Menorca:

La signatura d'aquest conveni s'emmarca dins el les actuacions per a la millora de les oportunitats de finançament que des de l'àrea d'Ocupació del Consell Insular s'estan portant a terme dins el marc del nou projecte Processos d'Inserció per a l'Ocupació de col·lectius vulnerables i concretament des del servei de Tutorització per a l'autoocupació, servei històric del projecte amb uns grans resultats de projectes que han estat una realitat gràcies al procés d'atenció i treball portat a terme durant la tutorització del servei. Aquesta tutorització inclou tot un treball en el projecte d'empresa que es vol fer realitat i que inclou, com a factor més destacat, la creació d'un certificat de viabilitat econòmica que serveix a les entitats bancàries amb les quals el Consell Insular signa un acord de col·laboració, com a certificat vàlid i element positiu per a la valoració quant a la concessió d'un préstec o crèdit per finançar el projecte. El darrer any el projecte només comptava amb un acord signat i en vigència amb una entitat bancària i des de l'equip gestor actual es va considerar des del primer moment necessari anar més enllà i, amb el nou projecte, potenciar la cerca de signatura de convenis amb més entitats bancàries i de crèdit per tal de garantir més opcions de finançament per als projectes tutoritzats pel servei. Aquesta signatura de conveni és fruit d'aquest treball.

Sobre ISBA

La Societat de Garantia Recíproca (SGR) ISBA és una entitat financera sense ànim de lucre. El seu principal objectiu consisteix en facilitar i millorar l'accés al finançament de les petites i mitjanes empreses, dels autònoms i dels professionals mitjançant la concessió de garanties. Té per objecte contribuir al desenvolupament de l'economia de les Illes Balears. En la presa de decisions, sempre se segueixen criteris empresarials per avaluar els projectes empresarials presentats, prioritzant la seva viabilitat i la capacitat de gestió dels seus promotors.

Sobre BMN

El grup BMN, en el qual està integrat SA NOSTRA, compta amb 3 milions de clients, que el converteixen en un dels principals grups financers d'Espanya, referent a les Illes Balears, Andalusia i Llevant. Desenvolupa un model de banca preeminentment enfocat a la seva clientela, amb especial atenció a autònoms, particulars i pimes, com a motor de reactivació de l'economia en els territoris on està implantat.Maó, 6 de juliol de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS