Notícies i actualitat

La Comissió Tècnica i Assessora d'Urbanisme i d'Ordenació del Territori ha aprovat la Norma territorial cautelar

Data : 05/07/2016

La Comissió Tècnica i Assessora d'Urbanisme i d'ordenació del territori ha aprovat avui, de forma definitiva i amb caràcter previ i preceptiu a la seva aprovació en el Ple del Consell Insular de Menorca del proper dia 18 de juliol , la Norma territorial cautelar que suspèn la implantació de grans equipaments comercials fins a l’aprovació inicial del Pla director sectorial d’equipaments comercials a Menorca.

En la versió definitiva de la mateixa s'han recollit algunes al·legacions i se l'ha donat major seguretat jurídica eliminant la possibilitat de retroactivitat de la norma. A partir d'ara, iniciam un procés de consens i de trobada amb tot el sector comercial: amb el petit comerç però també amb el gran comerç, els sindicats, les associacions de consumidors, les entitats ecologistes, els ciutadans, els partits polítics i de manera especial els municipis, perquè són els que hauran d'implantar el Pla director sectorial d'equipaments comercials. Anam dins termini per a la redacció d'aquest pla i esperam que el consens que ha tingut la norma territorial la pugui tenir al final el Pla director.

La norma entén com a gran equipament els que superen els 400 metres quadrats. No obstant això, hi ha tot un seguit d’equipaments que fins al 1,500 metres quadrats no es consideren grans equipaments, com per exemple, els de material de construcció o d’automòbils.

L’aprovació de la norma permet començar a redactar el Pla director sectorial d’equipaments comercials des del principi, perquè actualment no existeix, havent-se desistit de l'aprovació inicial del Pla director sectorial redactat l'any 2009 per part de l'anterior equip de govern del Consell. La suspensió permet fer una anàlisi actualitzat de l’estat en què es troben els equipaments comercials a Menorca.

Maó, 5 de juliol de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS