Notícies i actualitat

La Conselleria d’Hisenda i l’Agència Tributària de les Illes Balears expliquen la mecánica de la tributació de l’Impost sobre el turisme sostenible als agents socials, econòmics i empresarials de Menorca

Data : 28/06/2016

Representants de 16 entitats  de l’àmbit econòmic, social i empresarial de Menorca han participat en la trobada organitzada pel Consell Insular de Menorca, i que ha comptat amb la presència de la consellera insular d’Ordenació Turística del Territori, Susana Mora.

L’abast de la jornada s’emmarca en el seguit de trobades en què ha participat la directora de l’ATIB, i la consellera d’Hisenda, prop de 25 reunions amb més de 1.500 persones a Mallorca i a Menorca, de tots els àmbits implicats en la gestió i la tributació de l’Impost del turisme sostenible, que entra en vigor el pròxim divendres 1 de juliol, després que en el Consell de Govern de dijous passat s’aprovés el Decret de desenvolupament del reglament de l’Impost. Precisament la trobada d’avui a Menorca ha tingut per objecte explicar el funcionament del reglament de l’impost, que desplega la llei, aprovada el passat mes de març, i que explica els diferents sistemes de tributació que es posen a disposició dels contribuents i dels seus substituts, a més dels models i dels mòduls que cal fer servir per a fer efectiva la tributació, essencialment telemàtica a través de la pàgina web de l’ATIB www.atib.es.

La consellera Cladera ha fet molt d’esment en destacar “la participació” que ha tingut tot el procés legislatiu de l’Impost, i del Decret de desenvolupament reglamentari. En un altre ordre de coses, Cladera, davant els possibles efectes del Brèxit damunt de l’economia menorquina, ha realitzat “una crida a la calma”, al mateix temps que ha recordat que el Govern “treballa per a tenir tot el coneixement de la situació que pot comportar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea a Balears”.

El text reglamentari de l’Impost del turisme sostenible inclou les modificacions incloses un cop vist el Dictamen formulat pel Consell Consultiu, i  les al·legacions acceptades durant el període d’exposició pública. Aquest Decret regula allò que es considera estrictament necessari per al desplegament correcte de la Llei 2/2016, de manera que tot el que queda suficientment legislat en la Llei esmentada no és objecte de cap menció en el Decret.   D’altra banda, i en la mesura que es pretén que la primera meritació de l’impost es produeixi a partir del dia 1 de juliol de 2016, cal que el Decret reguli tota la matèria reglamentària que sigui imprescindible per a una aplicació immediata de la Llei.   El  Decret consta d’un preàmbul, cinquanta-tres articles estructurats en cinc títols, una disposició addicional, cinc disposicions transitòries i tres disposicions finals.

Una còpia del qual es pot consultar aquí à  http://www.caib.es/eboibfront/ca/2016/10508?&p_numero=10508

Així mateix, conté sis annexos en els quals es determinen els signes, els índexs i els mòduls aplicables al règim d’estimació objectiva (annex 1), i els models de les diferents declaracions que s’aproven en l’articulat del Decret (annexos 2 a 6).

A la presentació del Decret del reglament a Menorca hi han participat representants del Col·legi d’Advocats, GOB, PIME, ASHOME, CAEB Menorca, VITURME, AGRAME, Unió de Pagesos, OCITUR, Associació Menorca Activa, AVIBA, Associació Balear de l’Empresa Familiar, COTME, Col·legi Gestors Administratius, Col·legi d’Economistes i Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears.


Maó, 28 de juny de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS