Notícies i actualitat

Govern i Consell incrementen serveis a l’oficina de l’IBAVI a Menorca per oferir atenció integral en matèria d’habitatge

Data : 28/06/2016

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, per mitjà de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), i el Consell de Menorca han signat avui un conveni de col·laboració que permet incrementar els serveis als ciutadans que ofereix l’oficina de l’IBAVI, oberta a Menorca en aquesta legislatura, i garantir una atenció integral en matèria d’habitatge.

L’oficina de l’IBAVI, reoberta el passat 7 de març després d’haver estat tancada la passada legislatura, ha atès ja quasi 2.000 persones en quatre mesos, un fet que demostra la necessitat que hi havia de posar a l’abast dels menorquins i menorquines una oficina pròpia de l’IBAVI.

Amb el reforç que suposarà la posada en marxa del punt d’atenció per part del Consell de Menorca en la mateixa oficina, es podrà oferir una assistència integral en matèria d’habitatge, que afegirà a l’actual gestió de l’habitatge públic i les ajudes per al lloguer que fa l’IBAVI, l’atenció des del caire més social i la tasca d’intermediació que puguin necessitar els ciutadans.

Les actuacions del Govern en matèria d’habitatge que s’articulen per mitjà de l’oficina de l’IBAVI són:

— Gestionar i facilitar l’accés a l’habitatge de les persones en situació de més dificultat.
— Tramitar i concedir ajudes per al lloguer (actualment és obert el termini de presentació de sol·licituds per obtenir el 40 % d’ajuda per a lloguers de fins a 600 euros).
— Adaptar rendes socials a dificultats sobrevingudes i a situacions d’emergència (com ara un desnonament).
— Gestionar el parc públic d’habitatges i captar habitatges (línia de reforma d’habitatges privats) per incrementar-los i destinar-los a lloguer social.

Aquestes funcions ara es complementaran amb la tasca que durà endavant el Consell, centrada principalment en la informació i el suport als ciutadans que es vegin involucrats en problemes vinculats a l’habitatge.

La col·laboració entre l’IBAVI i el Consell de Menorca facilitarà l’accés dels ciutadans als recursos i a les ajudes que tenen al seu abast, atès que tots els serveis estaran ubicats en un mateix espai on se’ls podrà assessorar, informar i donar suport, tant en la resolució dels problemes amb l’habitatge (per exemple, amb intermediació davant els bancs) o altres, com en la gestió de la tramitació per accedir a habitatges públics o ajudes per al lloguer.

Les persones que s’incorporaran al punt d’atenció al ciutadà seran un treballador social o treballadora social, un advocat o advocada i un administratiu o administrativa. És personal del Consell de Menorca.
No es preveuen despeses derivades d’aquest conveni.

Entre els nous serveis que els ciutadans tindran al seu abast, destaquen, entre d’altres:

— Informació i assessorament social i jurídic a persones afectades per execucions hipotecàries, desnonaments, clàusules abusives i altres situacions similars.

— Intermediació hipotecària davant entitats bancàries, comunitats de propietaris i/o subministradores de serveis bàsics (aigua, gas, electricitat), sempre que es tracti de deutors de bona fe i afectació del primer i únic habitatge. Col·laboració amb els lletrats designats d’ofici per l’ICAIB i/o les plataformes sectorials, com també implementació de mesures de segona oportunitat.

— Suport als usuaris en determinades actuacions judicials en supòsits excepcionals i d’acord amb la normativa vigent en cada moment.

— Suport i intervenció social individual, familiar i/o grupal a persones i famílies en exclusió residencial o en risc d’exclusió residencial.

— Establiment de línies de coordinació i col·laboració amb els serveis socials comunitaris bàsics (SCB) dels ajuntaments, com també amb altres serveis i entitats relacionades amb el tema de l’habitatge.

— Recull i registre de dades relacionades amb l’habitatge que permetin l’elaboració de censos, diagnòstics, plans i propostes d’actuació adreçades a millorar la situació habitacional de la ciutadania de Menorca, especialment dels col·lectius més vulnerables.

Maó, 28 de juny de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS