Notícies i actualitat

Presentació de la maleta didàctica sobre educació de gènere, amb motiu del Dia Internacional del Col·lectiu LGTB

Data : 28/06/2016

El conseller d’Educació i Cultura, Miquel Àngel Maria, ha presentat la maleta didàctica sobre educació de gènere, amb motiu del Dia Mundial del Col·lectiu LGTB.

“Hem volgut fer coincidir la presentació d’una nova eina pedagògica amb la jornada d’avui, dia 28 de juny, Dia Internacional del col·lectiu LGTB, per sumar-nos a l’objectiu d’aquesta diada, que és renovar cada any la crida a favor de la dignitat, la tolerància i la igualtat efectiva dels drets de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual i la seva opció de vida en termes de gènere i convivència afectiva”, ha subratllat el conseller.

Miquel Àngel Maria ha presentat aquesta proposta juntament amb el delegat territorial d’Educació, Joan Marquès, i amb el director de l’Equip d’Atenció Primerenca Vicenç Arnaiz. Una maleta pedagògica per “Educar en la cultura de la igualtat de gèneres”, que es tracta d’un recull de materials i recursos que es posen a disposició de la comunitat educativa infantil (escoletes, famílies, professionals de suport, biblioteques, etcètera) per ajudar a treballar qüestions tan importants en la tasca educativa tant de les escoletes com de les famílies.

“No hi ha dubte que la nostra societat ha fet avanços importants per a la comprensió de la realitat de la diversitat de gènere, i en el respecte a la igualtat de gèneres. Afortunadament, cada vegada és més fàcil parlar d’aquestes qüestions entre els adults, però com en parlam amb els infants?”, ha afirmat Maria. En aquest sentit, aquesta maleta pedagògica neix com a manera de “recuperar des de l’escola i la família la mirada crítica cap als estereotips de gènere que imposa la publicitat de masses, i que tenen conseqüències en el comportament de les famílies i dels mateixos infants”.

Al respecte, el conseller ha fet menció de la llei aprovada enguany pel Parlament de les Illes Balears, una llei per garantir els drets de lesbianes, gais, trans (transexuals i transgèneres), bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia. Una reivindicació històrica que, malauradament, encara s’allunya de la plena igualtat.

El delegat territorial Joan Marquès ha destacat la iniciativa didàctica com una eina fonamental per a la integració i d’aproximació als menors “perquè tractin aquestes qüestions”.

Vicenç Arnaiz ha conclòs que l’efectivitat d’una proposta que fa ús de la narració com a eina més propera per abordar amb els infants una sèrie de temes que ideològicament o socialment poden presentar una major dificultat. “Fa anys que parlam d’igualtat de gènere, però veim un rebrot entre els adolescents que ens preocupa perquè la font d’entrada ja no és la família, sinó els mitjans audiovisuals”, ha dit Arnaiz.


Maó, 28 juny de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS