Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i Ajuntament de Maó inicien un projecte pilot de menjador escolar d’estiu al centre Mateu Fontirroig

Data : 27/06/2016

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, i la 2a tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Maó i regidora de Serveis Socials i Àmbit Socioeducatiu, Laia Obrador, han presentat avui la posada en marxa d’un projecte pilot de menjador escolar d’estiu que tindrà lloc al centre Mateu Fontirroig.

L’obertura d’aquest menjador escolar, durant els mesos de juliol i agost, té un doble objectiu:

- Donar un servei a la ciutat de Maó per a totes les famílies que durant els mesos d’estiu treballen i han de conciliar vida laboral i familiar.

- Garantir la cobertura de les necessitats d’alimentació infantil durant l’estiu, un cop finalitzat el període lectiu, amb l’objectiu de prevenir possibles situacions de dèficit alimentari en infants.

Maria Cabrisas ha explicat que “és voluntat del Consell Insular de Menorca donar suport a aquesta iniciativa, com una acció inclosa en el futur Pla Insular de Suport a la Família 2016-2019, que actualment es troba en procés d’elaboració i que disposa de finançament adequat i suficient en el vigent pressupost de la institució insular”.

L’aportació econòmica total és de 20.190 euros que es distribueixen en 50 beques durant el mes de juliol i 50 durant el mes d’agost. D’aquests, 6.000 euros aniran destinats a cobrir les despeses de transport escolar associat al menjador en període no lectiu. En aquest sentit, l’Ajuntament de Maó disposarà d’un servei de bus que farà entre 2 o 3 parades, en funció de la demanda i que cobrirà les zones amb més afluència d’infants, com són el Poliesportiu i l’Alcázar, a més -òbviament- de la mateixa escola Fontirroig.

Laia Obrador ha afirmat que el consistori ha apostat per aquest centre pel fet que “és en aquesta escola on es fan activitats d’estiu durant els mesos de juliol i agost, perquè les instal·lacions -que són municipals-, estan preparades i equipades, i perquè és cèntric i es pot facilitar l’accés a infants d’altres punts on es duen a terme activitats”.

D’aquesta manera s’unifica el servei de menjador amb les activitats d’estiu.

L’horari del menjador serà de les 13.30-13.45 a les 15 hores. Tot i així, l’entrada dels infants pot variar en funció de l’arribada del bus. El preu del menú és de:

- juliol: 138,60 euros
- agost: 145,20 euros

La capacitat del menjador és de 100 infants.

Les inscripcions es faran entre avui i demà a les oficines de la mateixa escola Fontirroig.

Obrador ha anunciat que poden aprofitar aquest servei els infants que vagin a alguna de les activitats que es duen a terme a Maó. “Aquest any, per ser el primer, donarem cobertura a les famílies que necessitin el servei de: Poliesportiu, Fontirroig, Alcázar i CD Menorca”, ha dit. “A Maó els mesos d’estiu hi ha moltes famílies que fan feina i, en canvi, tot i que hi hagi nombroses activitats d’estiu no hi havia un servei de menjador per complementar les activitats i que sigui un suport per a les famílies”, ha afegit la regidora.

La consellera Maria Cabrisas ha subratllat que aquesta és una experiència pilot que des del departament de Benestar Social i Família s’obrirà a la participació dels altres ajuntaments de l’illa de cara a l’estiu vinent. “El Consell Insular de Menorca començarà a treballar en aquesta línia a partir del proper mes de setembre perquè sigui una realitat a tota l’illa”, ha dit.


Maó, 27 de juny de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS