Notícies i actualitat

El Jutjat d'Instrucció núm. 8 acorda incoar diligències prèvies contra els responsables de Cesgarden per possible estafa

Data : 22/06/2016

En resposta a la querella criminal interposada pel Consell Insular de Menorca contra els administradors de CESGARDEN, el Jutjat d'Instrucció núm. 8 de Palma de Mallorca ha dictat una Interlocutòria en què acorda incoar diligències prèvies. En la seva Interlocutòria, l'òrgan judicial considera que els fets que resulten de les actuacions posades de manifest pel Consell Insular de Menorca, presenten característiques que fan presumir l'existència d'un delicte d'estafa amb utilització de frau processal.

Cal recordar que el Consell Insular de Menorca va acordar interposar una querella criminal contra els responsables de CESGARDEN arran de la Interlocutòria dictada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears el 10 de setembre de 2015. Aquesta interlocutòria havia estat dictada pel TSJIB amb motiu d'una demanda incidental presentada per la societat mercantil relativa a l'execució d'alguns punts de la sentència de maig de 2011. L'alt tribunal –que va desestimar les pretensions de la promotora-- va constatar que, al contrari del que la mercantil havia afirmat durant el procés contenciós administratiu, aquesta havia adquirit els terrenys on s'havien de traslladar els aprofitaments urbanístics amb anterioritat a ser dictada sentència (és a dir, que els va adquirir voluntàriament). Aquests terrenys havien estat adquirits per la promotora fins i tot abans de l'aprovació del Pla Territorial Insular, l'any 2003. Per contra, la promotora havia afirmat davant el Tribunal que aquests terrenys els hauria d'adquirir en un futur per poder materialitzar els seus drets, cosa que s'ha demostrat com a no certa.

La presidenta Maite Salord ha ressaltat la importància d'aquesta decisió judicial, però ha demanat prudència per tal que els òrgans judicials puguin continuar amb la seva tasca.


Maó, 22 de juny de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS