Notícies i actualitat

El conseller Negueruela anuncia que el Pla de lluita contra la precarietat en el treball a Menorca compta amb un reforç de 6 inspectors

Data : 21/06/2016

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha informat a Menorca de la posada en marxa del Pla de lluita contra la precarietat en el treball, que s’iniciarà a principis de juliol i es perllongarà fins a finals d’agost. Aquesta actuació, que preveu el desplaçament a les Illes Balears de 33 inspectors, subinspectors i personal de suport procedents d’altres Comunitats autònomes, es desenvoluparà en els mesos de major activitat a l’arxipèlag, tot coincidint amb la temporada alta. A Menorca es destinen 6 inspectors de treball, que realitzaran 240 actuacions, i que reforçaran l’activitat dels dos inspectors que hi ha en plantilla ordinària d’Inspecció de Treball destacats a Menorca.

Iago Negueruela ha presentat avui el Pla de Lluita a Menorca, acompanyat pel conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, i la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro.

El conseller Negueruela ha destacat que el Pla de lluita contra la precarietat laboral posa de manifest el treball conjunt i el consens que, des de tots els agents involucrats en el mercat laboral, s’ha fet per aconseguir una ocupació de major qualitat. En aquest sentit, ha posat en valor l’estreta col·laboració amb Inspecció de Treball i la Seguretat Social, així com amb els agents econòmics i socials, per posar en marxa aquestes mesures.

Després d’apuntar que el mercat laboral pateix encara signes de precarietat –amb una elevada taxa de temporalitat i rotació de contractes, i amb una parcialitat que pot estar amagant infracotitzacions-, Negueruela ha afirmat que tan important com “quant es creix” ho és el “com es creix”.

El Pla de lluita preveu realitzar al conjunt de les Illes unes 1.300 actuacions programades durant els mesos de juliol i agost. Com a reforç d’aquest pla extraordinari, i a petició de la CAIB, la plantilla ordinària d’Inspecció de Treball a les Illes Balears farà també aquest estiu un seguiment de la temporalitat, la parcialitat i les hores extraordinàries.

Maó, 21 de juny de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS