Notícies i actualitat

El grup de feina del Llatzeret ha tancat avui el full de ruta que ha de servir per a la definició del futur pla d’usos

Data : 17/06/2016

Avui, el grup de feina del Llatzeret, reunit a les instal·lacions de l’illot del port de Maó, ha tancat el full de ruta per a la gestió d’aquest bé d’interès cultural, punt de partida del futur Pla d’Usos del Llatzeret. El contingut del full pivota sobre tres grans àmbits: l’ús com a centre formatiu, l’ús turístic-cultural i l’hostatgeria.

Pel que fa al primer punt, s’ha confirmat que la pedra angular del Llatzeret és l’Escola de Salut Pública i s’ha donat compte de l’ampliació del calendari d’esdeveniments formatius relacionats amb la salut com a conseqüència de la celebració d’un curs organitzat pel Centre de Recerca en Economia i Salut de la Universitat Pompeu Fabra. A més, s’ha considerat interessant aprofundir en els contactes iniciats amb la Universidad Menéndez Pelayo per fer-hi cursos d’anglès durant l’estiu.

El full de ruta reconeix una sèrie de mancances per poder desenvolupar amb garanties les activitats formatives, una de les quals és l’absència d’una aula gran per a congressos o actes inaugurals. A més, s’ha detectat la necessitat de dotar del mobiliari adequat les aules existents, així com de garantir la connexió mitjançant WiFi a tots els edificis (actualment, només n’hi ha a l’edifici del museu).

Una de les prioritats marcades pel grup de treball ha estat la tramitació de la llicència d’activitats dels edificis destinats a ús formatiu. En aquest context, també s’ha valorat la importància de comptar amb cafeteria, menjador i cuina. Les primeres conclusions de l’informe tècnic encarregat el passat mes de febrer apunten a la necessitat d’habilitar una nova porta d’accés i actualitzar la instal·lació elèctrica. Es disposarà de l’informe final amb tots els detalls en un termini de 6 a 8 setmanes.

El full de ruta determina que, a més de l’ús formatiu, l’altre gran objectiu és dotar el Llatzeret d’un ús turístic-cultural. En aquest apartat s’emmarquen les visites guiades. Al respecte, s’assenyala la idoneïtat d’incorporar nous punts de visita en futurs exercicis, així com escometre l’adequada museïtzació de les instal·lacions dedicades a aquesta finalitat. A dia d’avui, s’ha afegit la visita al cementiri a la ruta que ja incloïa la torre dels secrets, la capella i el museu, entre altres espais. Pel que fa a la gestió, s’ha acordat que es mantindrà com un servei externalitzat i a tal efecte es convocarà pròximament un concurs públic.

El document aprovat avui estableix com a tercer ús el d’hostatgeria, el més complex des del punt de vista de la gestió administrativa. Aquesta complexitat obeeix, d’una banda, a la tramitació de la llicència d’activitats, difícil i llarga ja que es requereix d’una avaluació d’impacte ambiental i una declaració d’interès general i, d’altra, a les mancances d’equipament detectades. Això no obstant, el grup de feina ja ha demanat diferents pressupostos per encarregar, el més prest possible, l’informe tècnic sobre l’estat de l’hostatgeria.

Pel que fa a l’ús que se’n farà de l’allotjament, el full de ruta anota que ha de servir fonamentalment a la finalitat d’albergar les persones que participin de les activitats que s’organitzin al Llatzeret i afegeix la gestió públic-privada com l’opció més indicada. A més, es valora l’opció d’habilitar-hi un hotel escola dependent d’un centre universitari.

D’altra banda, s’estudia la conveniència de col·locar una passarel·la mòbil que serveixi com a element d’evacuació en cas que es produeixi alguna emergència a l’illa. En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que l’existència de figures de protecció com una ANEI i un LIC-ZEPA dificulta l’obertura de nous camins a la península de la Mola, però no impedeix el condicionament dels ja existents. Aquesta qüestió, que està sobre la taula, requereix d’un avantprojecte que en determini la viabilitat.

El grup de feina del Llatzeret es va constituir el passat mes de desembre amb la finalitat d’elaborar aquest full de ruta per a la gestió de les instal·lacions, passa prèvia al futur Pla d’Usos del Llatzeret. Formen part d’aquest organisme membres de l’equip de govern i de l’oposició al Consell, dels ajuntaments de Maó i es Castell, de l’Institut Menorquí d’Estudis, de l’Escola de Salut Pública de Menorca, del Cercle d’Economia de Menorca, de les patronals PIME i CAEB, de la UIB i de la comissió tècnica assessora de patrimoni del Consell.

Maó, 17 de juny de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS