Notícies i actualitat

1.305 tones d’Alfals per fer front a la sequera agrària de Menorca

Data : 16/06/2016

El Consell de Govern de 29 d’abril va autoritzar a Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (SEMILLA) a executar una campanya extraordinària d’alfals sec per a vacum de llet de totes les illes, amb una despesa màxima de 400.00 euros. Es tracta de la segona fase d’ajudes que la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha engegat per minimitzar els efectes de la sequera agrària i que es complementaran amb una altra campanya extraordinària de llavor certificada.
El Servei de Millora Agrària i Pesquera de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha gestionat aquesta campanya de la qual s’han beneficiat 147 explotacions a totes les Balears, distribuïdes 127 a Menorca, 18 a Mallorca, i 2 a Eivissa. Essent les quantitats a distribuir 1.305 tm a Menorca, 369 a Mallorca, i 25 a Eivissa.
 
La quantitat a repartir ha estat de 184 quilograms per vaca en control lleter a 31-12-2015. Els preus de venda que s’han establert són de 115 € per tona la bala grossa de 750 kilograms i de 121€ per tona la bala petita de 400 kilograms.
 
Avui el conseller Vicenç Vidal ha visitat la Cooperativa Agrícola de Sant Martí as Mercadal, juntament amb el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares. En el cas concret de Menorca, les cooperatives agràries s’han encarregat de gestionar totes les peticions a més de fer el repartiment  de l’alfals a cadascuna de les explotacions.
 
Inicialment la quantitat màxima que es podia sol·licitar per a l’Illa de Menorca era de 1.346 tones. Essent la quantitat final sol·licitada de 1.305 tones un cop tramitades les 127 sol·licituds que es varen presentar.
 
A dia d’avui s’han repartit  357,7 tones (un 23,50 % del total) i per aquesta setmana està previst l’arribada de 5 plataformes més a l’illa.
 
El subministrament d’alfals sec per a les ramaderies de vacum de llet de les Illes Balears representarà un estalvi en les despeses de producció, que compensarà part de les pèrdues produïdes a causa de la sequera.
 
L’agricultura de les Illes Balears du els cinc darrers anys en situació de dèficit hídric, que s’acumula any rere any, amb l’agreujament que la disminució del rendiment dels cultius és proporcionalment més alt que la disminució de l’ús de l’aigua. El 2015 les pluges han estat bastant desiguals, i durant els mesos crítics per a l’agricultura, de setembre a desembre, han estat inferiors a les dels anys anteriors, que ja eren insuficients. Aquesta manca de pluges ha causat la disminució de la producció agrícola i especialment dels cultius de farratges per a alimentació ramadera. 

Es Mercadal, 16 de juny de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS