Notícies i actualitat

Els residus de l'abocador de Milà es mobilitzen per reclamar més consciència ciutadana en l'acte de reciclar

Data : 15/06/2016

L'abocador de Milà ha viscut durant les últimes hores una situació insòlita i a la vegada alarmant.

Els residus de l'abocador, indignats i preocupats per la seva situació, s'han mobilitzat per denunciar l'arribada diària de residus que no han estat reciclats i reclamen que la població i les administracions prenguin mesures urgents al respecte.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha mantingut una reunió amb ells, ha escoltat les seves exigències i els ha manifestat el total suport per part del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca, de les administracions locals i de les Entitats Ecoembes i Ecovidrio, que col·laboraran en fer difusió de les seves accions.

Per tal de donar a conèixer les seves reivindicacions, els residus han comptat amb l'actriu menorquina Laura Pons, que durant la roda de premsa convocada a Milà, ha donat lectura al manifest de la Plataforma.

En boca de la seva portaveu els residus han manifestat, “sabem que la producció de fems és inevitable. Tanmateix, una fracció molt important d'aquests fems pot reduir-se, reutilitzar-se o reciclar-se. I això només depèn de vosaltres. Nosaltres no podem decidir el nostre destí, vosaltres sí.”

La Plataforma ja ha posat en marxa un blog (www.larevoluciodelsresidus.com) on publicarà continguts informatius i formatius sobre el reciclatge i on donarà a conèixer totes les seves accions.

El Consorci els ha cedit el seu perfil de Facebook (www.facebook.com/cremenorca) per poder difondre els seus missatges.

Durant les properes setmanes, la PRIM te previst fer una aferrada de cartells reivindicatius als contenidors de fems, així com el repartiment d'un díptic informatiu entre la població. Publicaran anuncis a la premsa local, articles mensuals amb recomanacions i s'emetran falques de radio.

Per altra banda, la PRIM ha confirmat que compten amb la col·laboració de Leonmanso, cantautor menorquí, per composar l'himne d'aquesta “revolució dels residus”, que culminarà amb un concert per recolzar la plataforma i un concurs artístic, que involucrarà a alumnes de diferents instituts. La Plataforma treballa també per aconseguir missatges de suport a la seva causa de ciutadans anònims i persones reconegudes a través de l’etiqueta #decideixreciclar.

El Conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha explicat que “des del Consorci ens comprometem a reforçar el servei de recollida separada amb la instal·lació de 137 contenidors més aquest any i a intensificar el servei de recollida en temporada alta, que és quan es generen més residus”.

Finalment, els residus de la plataforma consideren fonamental incidir en el tram de la hostaleria, per la qual cosa el passat 10 de maig van organitzar una jornada formativa sobre gestió de residus en els hotels i recentment s’ha posat en marxa l’experiència pilot de recollida de vidre porta a porta als establiments del centre històric de Ciutadella.

Per ajudar en aquest aspecte, el Consorci s'ha compromès a realitzar un estudi sobre la situació del reciclatge en el sector de la hoteleria, per valorar les necessitats i problemàtiques amb les que es troba i poder aportar solucions específiques.

La Plataforma pretén realitzar aquesta campanya reivindicativa fins el mes de novembre i invertirà 54.000€.

Maó, 15 de juny de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS